Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Όταν η Σοφία ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, κόρη, αδελφή και εγγονή τριών πρωθυπουργών και πλούσια δεν μπορεί να πληρώνει φόρους ....

     
 
Πώς να πληρώσει την εφορία η άνεργη κυρα-Κατίνα και ο μαστρο-Κώστας από το Πέραμα;;;;;;;
ΜΕΣΑ ΣΕ ελάχιστο χρονικό διάστημα η τρόικα κατάφερε να φτωχοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.
Οι νεόπλουτοι παρακολουθούσαν το δράμα των εκατομμυρίων ανέργων και των μικρομεσαίων που χτυπήθηκαν άγρια με το περιβόητο πρόγραμμα που κατέστρεψε το σύνολο της ελληνικής οικονομίας από απόσταση θεωρώντας ότι αυτοί θα τη γλύτωναν.
Τώρα που η τρόικα απαλλοτριώνει τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες και είναι έτοιμη να αρπάξει στο τζάμπα το σύνολο των παραγωγικών βιομηχανιών και εταιρειών που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη είναι πλέον αργά…
Το σχέδιο για την αρπαγή ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, εξαιτίας του ραγιαδισμού που επέδειξε το σύνολο της κοινωνίας στην πρωτοφανή αυτή λεηλασία των ξένων τοκογλύφων. Η ελληνική αστική τάξη την πάτησαν όπως οι Εβραίοι στην Γερμανία του Χίτλερ. Όταν άρχισαν οι διώξεις δεν αντιδρούσαν γιατί νόμιζαν ότι τα τάγματα εφόδου θα σταματούσαν. Στο τέλος οι γερμανοί ναζί κατάφεραν να αφανίσουν όλους τους Εβραίους!
Με τη φοροκαταιγίδα που έχει επιβάλλει η τρόικα σε ακίνητα και επιχειρήσεις σε μια περίοδο κατά την οποία στην αγορά δεν υπάρχει σεντ εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε το μνημόνιο, οι μεγάλες περιουσίες είναι πλέον βέβαιον ότι θα περάσουν στα χέρια των ξένων.
Για τη μικρή ακίνητη περιουσία δεν χρειάζεται να σας περιγράψουμε τι θα γίνει.
Ήδη ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα τραπεζικά δάνεια.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η λεηλασία που συντελείται είναι πρωτοφανής. Αν έστω και τώρα δεν ξυπνήσει ο κόσμος δεν θα μείνει τίποτα από Ελλάδα. Γιατί όταν η Σοφία Παπανδρέου, κόρη, αδελφή και εγγονή τριών πρωθυπουργών, δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους με αποτέλεσμα η βίλα στο Καστρί να κινδυνεύει να βγει στον πλειστηριασμό από την εφορία, πώς να πληρώσει τα χρέη στο Δημόσιο η άνεργη κυρά Κατίνα και ο άνεργος μαστρο-Κώστας από το Πέραμα.
Το Καστρί που αποτελεί από μόνο του ιστορικό μνημείο αναγκάζεται να το σκοτώσει τζάμπα η ίδια η Σοφία Παπανδρέου για να μην το πάρει η εφορία και εξακολουθήσει να είναι χρεωμένη αφού οι υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο φτάνουν τις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Σε δήλωσή της αναφέρει ότι έχει ρυθμίσει ένα μέρος των χρεών και αναζητεί αγοραστή προκειμένου να πουλήσει το Καστρί για να ξεχρεώσει την εφορία!
Τι απαντά η Σοφία Παπανδρέου
Στη δήλωσή της η Σοφία Παπανδρέου αναφέρει ότι, όντως «υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο», αλλά, προσθέτει, «ένα μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά». Υπάρχει και ένα άλλο μέρος το οποίο «προέκυψε παράλληλα αλλά και στη συνέχεια οδεύει προς ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθεί».
Η κυρία Παπανδρέου, τονίζει επίσης, εδώ και πολύ καιρό, από το εξωτερικό που μένει, έχει κάνει ενέργειες για την πώληση ακινήτου, οι οποίες, με την έλευσή της στην Ελλάδα, το αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται και, έτσι, θα γίνει εφικτή η πλήρης εξόφληση όλων των φορολογικών της υποχρεώσεων».
Αναφέρει επίσης ότι παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε στην προσπάθειά της να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, δεν υπήρξε καμία πρόθεση αποφυγής έναντι αυτών και δεν ζητήθηκε καμία χαριστική ρύθμιση. Αντίθετα, τονίζει, δόθηκε αγώνας δρόμου για την απόλυτη τακτοποίηση των οφειλών. «Οτιδήποτε άλλο», προσθέτει η κυρία Παπανδρέου, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Σε οικτρή κατάσταση πολλοί επιχειρηματίες
Στην ίδια κατάσταση με την Σοφία Παπανδρέου βρίσκονται οι περισσότεροι από τους επιφανείς επιχειρηματίες που μεγαλουργούσαν στην προ-τρόικας εποχή. Μεγαλοκατασκευαστής με τρεις εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο τα έχασε όλα και ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα που έχει νοικιάσει.
Γνωστός επιχειρηματίας που κυριαρχούσε για δεκαετίες στην αγορά ιατρικών μηχανημάτων βρίσκεται στη φυλακή για χρέη, ενώ έχασε ολόκληρη την περιουσία του.
Χιλιάδες είναι οι επιχειρηματίες που χάνουν κάθε μέρα τα ακίνητά τους από την εφορία. Η λεηλασία θα ολοκληρωθεί με τη ρύθμιση που επιχειρεί να εισάγει η τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια η οποία συναντάει την αντίδραση ακόμα και των τραπεζιτών. Η τρόικα επιδιώκει να αλλάξουν χέρια οι ιδιοκτησίες μέσα από την υπερφορολόγηση και την απαξίωση για να φτωχοποιηθεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο και αλλάξουν χέρια οι περιουσίες τότε θα αλλάξει και το φορολογικό καθεστώς. Μόνο που τα αφεντικά θα είναι ξένα μεγαθήρια και οι πρώην έλληνες νοικοκυραίοι θα καταλήξουν γκαρσόνια και νοσοκόμοι για τους ηλικιωμένους ευρωπαίους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου