Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα στην Αμφίπολη.

Πρόκειται για μακεδονικό τάφο του 4ου αιώνα π. Χ δήλωσε η Περιστέρη

amfipoli
Νέα ευρήματα αποδεικνύουν, ότι ά ο Τύμβος Καστά είναι τάφος! Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αφαίρεση χωμάτων αποκαλύφθηκαν τρία τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τρίτο θάλαμο.Είναι από μάρμαρο Θάσου όπως και τα υπόλοιπα ευρήματα στον τάφο και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους δείχνει ότι σίγουρα μιλάμε πλέον για τάφο.
Μάλιστα πλέον γίνεται λόγος για «τυπική μορφή μακεδονικού τάφου».Επίσης στη θύρα βρέθηκε στροφέας, δηλαδή ο μεντεσές της πόρτας. Στα χώματα του τρίτου θαλάμου βρέθηκαν καρφιά χάλκινα και σιδερένια.
«Η πόρτα που βρήκαμε ενισχύει την άποψή μας ότι πρόκειται για ένα τάφο και έχουμε ένα καταπληκτικό ταφικό συγκρότημα που ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.χ αιώνα», τόνισε η κυρία Κατερίνα Περιστέρη.
«Εμείς προχωρούμε καλά. Η ανασκαφή προχωρεί πολύ καλά και ελπίζουμε να ξέρουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όταν θα τελειώσει η ανασκαφή και θα μπορούμε να σας πούμε περισσότερα πράγματα», δήλωσε η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που είναι επιφορτισμένη με την ανασκαφή στην Αμφίπολη κυρία Κατερίνα Περιστέρη.
Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν μπορεί να εκτιμήσει σε ποιον «ανήκει» ο τάφος, η κυρία Περιστέρη απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς. Αν δεν τελειώσει η ανασκαφή οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να πούνε ποιος είναι, ποιος δεν είναι μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου