Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σπείρα Νιγηρο-Σενεγαλεζο-Αφγανών λαθρομεταναστών που τελούσαν εικονικούς γάμους με Ελληνίδες, συνέλαβε η αστυνομία στην Αμαλιάδα.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες που έχουν γίνει, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν κάνει στην Αμαλιάδα, το τελευταίο εξάμηνο, πέντε εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών και δύο εικονικούς γάμους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα έναν Έλληνα 32 χρόνων, τέσσερις Ελληνίδες ηλικίας 31, 30, 22 και 20 ετών, δύο υπηκόους Νιγηρίας, ηλικίας 28 και 32 ετών και μια 45χρονη Νιγηριανή, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν η αρχηγός της σπείρας.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ένας 34χρονος Έλληνας και ακόμα τρεις υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζει η Αστυνομία.

Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα


Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, η 45χρονη Νιγηριανή σε συνεργασία με τους δύο συλληφθέντες συμπατριώτες της, ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, ο 33χρονος και η 30χρονη, φρόντιζαν να βρίσκουν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν ως πατέρα του παιδιού τους μη νόμιμο αλλοδαπό, έναντι της χρηματικής αμοιβής που έφθανε τα 500 ευρώ.

Οι υπόλοιπες τρεις συλληφθείσες, ηλικίας 31,22 και 20 ετών έκαναν σύμφωνα με την Αστυνομία εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών εκτός γάμου, με αλλοδαπούς υπηκόους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου