Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Δέσμευση καταθέσεων και ειδικό φόρο περιουσίας ζητούν οι δανειστές! (Γι αυτό τα καθάρματα οι Γερμαναράδες αφιερώνουν πρωτοσέλιδα για τις ελληνικές περιουσίες...)

Πολύ «βαριές» εξασφαλίσεις από την πλευρά της Ελλάδας για τη νέα αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους επεξεργάζονται οι δανειστές!
Η είδηση του Bloomberg ότι επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα σε ΔΝΤ και Γερμανία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος για την επόμενη διετία, διαβάστηκε μόνο από τη θετική της πλευρά.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, διότι «κολλάει» ακόμη στους όρους και της

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Βόμβα από τον Άρειο Πάγο! Έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι του 2011 - Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες

 

Βόμβα από τον Άρειο Πάγο! Έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι του 2011 - Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες

-

Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει οριστικά εάν είναι αντισυνταγματικό ή όχι το πρώτο χαράτσι που εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει μεγάλη ακόμη διαδρομή.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή, οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν κανονικά το χαράτσι που επιβάλλεται και πληρώνεται μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με άλλα λόγια, σήμερα το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το πρώτο χαράτσι (έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) που είχε επιβληθεί.
Η απόφαση του Δ΄ Τμήματος ελήφθη με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για νέα κρίση.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχ. Θεοχαρίδης πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να ορίσει την ημέρα που θα συζητηθεί (δικάσιμος) η επίμαχη υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αφού συζητηθεί η υπόθεση μετά θα εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας δύο πράγματα μπορεί να πει:

Πρώτον, ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό. Στην περίπτωση αυτή δεν αλλάζει τίποτα και καλώς όλοι οι πολίτες πλήρωσαν το χαράτσι.

Δεύτερον, ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ). Και θα οδηγηθεί στο ΑΕΔ, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό, αλλά δεν μπορεί να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το ΑΕΔ στη δεύτερη αυτή περίπτωση, επιλαμβάνεται καθώς το Σύνταγμα αναφέρει ότι εάν υπάρξουν αντίθετες αποφάσεις για το ίδιο θέμα μεταξύ των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρταείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο), τότε την τελική και οριστική απόφαση θα την έχει αυτό (ΑΕΔ).

Όλες αυτές οι δικαστικές διαδικασίες μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση απαιτούν -περίπου- χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Αναγκαίο είναι εξάλλου να αναφερθεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά το πρώτο χαράτσι. Δηλαδή αυτό που ήδη έχει εισπραχθεί. Άρα δεν τίθεται καν θέμα πληρωμής ή όχι. Σήμερα, οι πολίτες πληρώνουν χαράτσι που έχει επιβληθεί με νεότερο νομοθετικό καθεστώς για το οποίο δεν έχουν επιληφθεί ακόμα τα δικαστήρια.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εβραίος αρθρογράφος κατακεραυνώνει τον ανθελληνισμό των τουρκογερμανάδων της Bild.

 

20140206-082611.jpg
BUSINESS INSIDER. “Το αίσθημα μνησικακίας κατά της Ελλάδας, κρατεί καλά στη Γερμανία”. Η αντιδραστική BILD & οι ξεχασμένες πολεμικές αποζημιώσεις
Ο δημοσιογράφος του Business Insider, Joe Weisenthal, αναφέρει ότι η μνησικακία κατά της Ελλάδας, συνεχίζεται ακόμη και αναφέρεται στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της αντιδραστικής Bild
Σε tweet που ανέβασε ο συνάδελφός του Vincenzo Scarpetta της Londoner
Vince διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της “μεγαλύτερης εφημερίδας της Γερμανίας” ότι “οι Έλληνες είναι πλουσιότεροι από εμάς αλλά η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να

Και μια εμβόλιμη κουστομπολίστικη ανάρτηση:Είναι ο Τέρης Χρυσός πατέρας του γνωστού πολιτικού;;;;;;

Τέρης Χρυσός: Απαντά πρώτη φορά αν είναι πατέρας γνωστού  πολιτικού


Τέρης Χρυσός: Απαντά πρώτη φορά αν είναι πατέρας γνωστού πολιτικού


Ο Τέρης Χρυσός μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και δεν δίστασε να αναφερθεί στην φήμη, που κυκλοφορεί ότι πασίγνωστο πολιτικό πρόσωπο της χώρας είναι γιος του.

«Υπάρχουν σήμερα κάποιοι οι οποίοι διατείνονται ότι είμαι πατέρας ενός πολιτικού. Αυτά είναι βλακείες, είναι φαντασία. Ο Τζίμης Πανούσης σε κάποιο show που έκανε, είπε αυτή την κουβέντα ότι «δεν είναι μόνο ο Πασχάλης που έχει εξώγαμο παιδί, αλλά είναι και ο Τέρης Χρυσός ο οποίος έχει αυτό κι αυτό κι αυτό... Το θεωρώ πολύ κουτό επειδή έχω τρομερή ομοιότητα με αυτόν τον πολιτικό με ενοχλεί γιατί δεν γίνομαι πειστικός. Μου λένε κάποιοι: «Μα δεν μπορεί, είσαι ίδιος»» είπε ο καλλιτέχνης. Και πρόσθεσε: «Φυσικά και παρατηρώ την ομοιότητα, αλλά αυτό είναι τυχαίο».


πηγή

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μετά από το χαρωπό ''ΑΝΤΕΞΕ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' του Σαμαρά και των Υπουργών του, έρχεται στο φως η τραγική αλήθεια...5.000 οι άστεγοι!!!

Ισοπεδώθηκαν τα πάντα! Εικόνες καταστροφής από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά – Μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές – 5.000 οι άστεγοι - Δώρον άδωρον ο καταυλισμός με τις σκηνές Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ


Ισοπεδώθηκαν τα πάντα! Εικόνες καταστροφής από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά – Μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ
 

- Με το φόβο ενός νέου σεισμού ζουν οι κάτοικοι
- Βομβαρδισμένο τοπίο η Παλλική μετά το σεισμό
- 5.000 οι άστεγοι - Δώρον άδωρον ο καταυλισμός με τις σκηνές
- Προτίμησαν τα αυτοκίνητά τους οι σεισμόπληκτοι!
- Μερικές χιλιάδες οι
μετασεισμοί
που έχουν γίνει μετά τον πρώτο σεισμό
- Μαζί στο νησί με C130 της Π.Α. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλέξης Τσίπρας
και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
- Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου το απόγευμα

Ακόμη ένα βράδυ ήταν δύσκολο για τους κατοίκους του Ληξουρίου που είδαν το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου να αλλάζει μια για πάντα την πραγματικότητά τους. Σπίτια κατεστραμμένα, δρόμοι «ανοιγμένοι» στα δυο, ο καιρός κακός με βροχές και κρύο.
 
Η κρατική μηχανή έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για βοηθήσει τους σεισμόπληκτους, αλλά οι προσπάθειες που γίνονται, δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι 54 σκηνές που στήθηκαν στον πρόχειρο καταυλισμό στο γήπεδο του Ληξουρίου, λίγο βοήθησαν. Δεν έχουν πάτωμα και οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την υγρασία και το κρύο. Μόλις 10 προτίμησαν να

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Ξεφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, 2η η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και οριστικά 3η η ΝΔ



Με πάνω απο 33.000 συμμετοχές μόλις σε μια εβδομάδα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση απο  Ελληνικό blog. Είχε ακολουθήσει η έρευνα του Οκτωβρίου που είχε σκορπίσει πανικό στα πολιτικά γραφεία.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ψήφου:

Στην έρευνα συμμετείχαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 0,5% στις προηγούμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και όλοι οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που έχουν έστω 1 βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Έγινε με τρόπο όπου μετά απο ανάλυση των δεδομένων, με γεωγραφικά και ηλικιακά κριτήρια προέκυψε σταθισμένο δείγμα, ενώ αφαιρέθηκαν και οι διπλοψηφίες που βρέθηκαν με βάση νέους τεχνολογικούς τρόπους (πχ. ip range).

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών αφορά τις ηλικίες 18-64 δημιουργώντας ενα επαρκέστατο δείγμα για να βγουν σαφή συμπεράσματα. Στην κατηγορία 65+ το δείγμα είναι (φυσιολογικά) πιο μικρό επηρεάζοντας όμως σημαντικά και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς αυτές οι ηλικίες πηγαίνουν παραδοσιακά στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ). 

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 

35-44 ετών: 29%
45-54 ετών: 26%
25-34 ετών: 23%
55-64 ετών: 11%
18-24 ετών: 7%
65+ ετών: 3% 


ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
(Αστάθμιστο δείγμα)


ΣΥΡΙΖΑ: 54%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 23%
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 13%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 10%

Με μεγάλη διαφορά πρώτος πλέον ο Σύριζα στην παράσταση νίκης, ενώ εντύπωση προκαλεί οτι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει λιγότερες ψήφους και απο το "άλλο" κόμμα.




ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
(Αστάθμιστο Δείγμα)




Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι σε ελεύθερη πτώση και φαίνεται οτι οσο καθυστερεί τις εκλογές τόσο θα χάνει ποσοστά. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα πριν 4 μήνες έχει πέσει 4 μονάδες. Απλά μαθηματικά, εκεί στο Μαξίμου χάνετε μια μονάδα ανα μήνα! Αλλάξτε μυαλά πριν είναι αργά, ή μήπως ήδη είναι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που δεν πείθει, φαίνεται οτι ξεφεύγει σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα αφού κερδίζει ενα επιπλέον 8% που το παίρνει απο την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.  Η έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων οδηγεί τον κόσμο στο μοναδικό κόμμα που υπόσχεται πολλά. Πολλές υποσχέσεις, μεγάλες προσδοκίες λέει ο λαός μας, αλλά απο ουσία;

Η κατηφόρα για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ συνεχίζει ακάθεκτη και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα διαβούν το κατώφλι της Βουλής στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ειδικά για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη το ξαναλέμε οτι τουλάχιστον στατιστικά είναι απίθανο να υπερβεί το 3% γιατί είναι σε συνεχή και σταθερή πτώση ποσοστών.

ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν σταθεροποιηθεί και όλα δείχνουν οτι θα παίξουν σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα για την διεύρευνηση δημιουργίας κυβέρνησης, όποτε γίνουν εκλογές φυσικά. Βέβαια να μπει ο Περισσός σε συγκυβέρνηση είναι λίγο χλωμό αφού και αυτοδύναμια να παίρνανε οι ίδιοι, πιθανότατα θα καταγγέλανε τους εαυτούς τους!

Όσες φωτογραφίες και να βγάζει το ΕΘΝΟΣ φαίνεται οτι η δημοσκόπικη εικόνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν χαλάει. Γιατί άραγε, το έχουν σκεφτεί καθόλου; Μήπως αυτοί που την ψηφίζουν τους νοιάζει περισσότερο η τιμωρία του συστήματος και των πολιτικών που μας έφεραν εδώ, παρά τα φιλοναζιστικά στελέχη της; Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα παραμένει σε υψηλά ποσοστά και αν οι κυβερνώντες κάνουν το λάθος να την βγάλουν εκτός νόμου, τότε βλέπουμε την Εθνική Αυγή να απογειώνεται και να μας απο-"ΓΕΙΩΝΕΙ". 

Όσον αφορά τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ μικρότερα κόμματα τα ποσοστά έχουν ως εξής. 

ΛΑΟΣ: 2,05%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 2,03%
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 1,11% 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,95%
ΕΠΑΜ: 0,94% 
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 0,84%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,82% 
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ: 0,42% 
ΝΕΑ ΜΕΡΑ: 0,38% 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: 0,36%
ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58: 0,19%
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 0,14%
ΔΡΑΣΗ: 0,12%
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: 0,11%
ΣΧΕΔΙΟ Β: 0,08%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 0,05%
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 0,02%

Απο τα αξιοσημείωτα είναι οτι τα κόμματα που προβάλλουν τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα όπως η Συμφωνία του Λοβέρδου, η κίνηση των 58 και το σχέδιο Β του Αλαβάνου, δεν συγκεντρώνουν όλα μαζί ούτε καν το 0,2 των ψήφων! Γιάτι άραγε τέτοια προβολή λοιπόν; Δεν θέλει πολύ σκέψη...


ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
(Σταθμισμένο Δείγμα)

Εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και με βάση το σταθμισμένο δείγμα που λαμβάνει υπόψη γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν η παρακάτω. Όπως θα δείτε η ΝΔ αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και αυτό κυρίως λόγω της ηλικιακής κατηγορίας 65+ όπου κυριαρχούν οι κυβερνώντες, κατηγορία η οποία δεν υπάρχει επαρκώς στο αστάθμιστο δείγμα. Οι μεταβολές δεν είναι αρκετές βέβαια για να απειληθεί η 1η θέση, που φαίνεται να έχει κλειδώσει και μάλιστα με διαφορά. 



ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΔΡΩΝ (με το υπάρχον εκλογικό σύστημα):

ΣΥΡΙΖΑ: 130
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 70
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 38
ΚΚΕ: 18
ΠΑΣΟΚ: 18
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 16
ΔΗΜΑΡ: 10
πΗΓΉ:
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!!!Δώσαμε επιστροφή φόρου 6 εκ Ευρώ στην Ζήμενς;;;

 

20140204-154731.jpg

Του Στάθη Κεραμιδά
“Επιστρέψαμε στη Siemens 6 εκατ. ευρώ που δήθεν χρωστούσε το ελληνικό δημόσιο από επιστροφή φόρων !”
Απίστευτο κι όμως αληθινό . Η Κυβέρνηση Σαμαρά υποταγμένη πλήρως στα γερμανικά συμφέροντα, έσπρωξε χρήμα στην πιο αμαρτωλή – παγκοσμίως – εταιρεία , τη Siemens, η όποια ‘ λάδωσε ‘ τους μίσους ,τουλάχιστον , Έλληνες πολιτικούς των δυο τελευταίων δεκαετιών κι έγινε κυρίαρχη στη χώρα !
Αντι , λοιπόν , να υποχρεωθεί η Siemens να επιστρέψει χρήματα στην
Ελλάδα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τον Χριστοφορακο και λοιπούς μάνατζερς της εταιρείας, που τόσο ζημίωσαν τη χωρα , οι Γερμανοί απαίτησαν και , τελικώς , κατάφεραν να εκβιάσουν τη δοσιλογη Κυβέρνηση Σαμαρά , που έσπευσε να δώσει στη Ζιμενς 6 εκατ. ευρώ, που της ‘ οφείλαμε ‘ λένε , από επιστροφή Φ.Π.Α.
Την ίδια στιγμή , το ελληνικό δημόσιο χρωστάει σε Έλληνες επαγγελματίες και επιχειρηματίες , εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , δεν

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Νέος ισχυρός σεισμός κοντά στα 6 ρίχτερ στην Κεφαλονιά!!! Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 10 ελαφρά τραυματίες και μεγάλες ζημιές στα ήδη καταπονημένα κτήρια.

Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε την περιοχή της Κεφαλονιάς στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Συμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών και έπληξε τον ίδιο εστιακό χώρο 12χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου, με τον σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το e-kefalonia.net, κάτοικοι από χωριά της Παλικής λένε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τεράστιες υλικές ζημιές στα σπίτια. Αποκλεισμένοι αναφέρουν ότι είναι οι κάτοικοι στα Χαυριάτα, ενώ ο δρόμος με το Ληξούρι παραμένει κλειστός.

Εκτός από τη συνεχή σεισμική ακολουθία, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κακό καιρό. Βρέχει συνεχώς κάνει κρύο. Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη και μόνο από το μεσημέρι της μέρας θα φτιάξει.

Τα Ρίχτερ


Ο νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 05.08 ήταν μεγέθους 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Αρχικά το Γεωδυναμικό έκανε λόγο για 5,9 Ρίχτερ. 

Αρχικά το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 6, 4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε, δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το USGS το επίκεντρο εντοπίστηκε 122 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας σε σχετικά μικρό βάθος 13,7 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως την Πάτρα. Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική αλλά και σε Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Πύργο, Κάτω Αχαΐα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. 

Οι σεισμολόγοι


"Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο" δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

«Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή όταν έγινε ο προηγούμενος σεισμός τώρα πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη μετασεισμική δραστηριότητα από τον ίδιο εστιακό χώρο» σημείωσε ο κ Μακρόπουλος. Όπως δήλωσε επίσης ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης υπάρχουν τραυματισμοί στο νησί από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση καθώς και ζημιές κυρίως στο νοσοκομείο του Ληξουρίου.

Σε νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλονιάς. Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος.
Συνεχής ενημέρωση από το :
http://e-kefalonia.net/

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ....!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.




Η στρατηγικη ειναι το μεγαλυτερο οπλο σε μια αναμετρηση και το ιδιο γινεται και στην πολιτικη.Ειδικα τωρα που η ΝΔ βρισκεται σε ιστορικα χαμηλα και καποια μελη του ΠΑΣΟΚ προσπαθουν με νυχια και με δοντια να στηριξουν την κυβερνηση για να γλιτωσουν το καγκελο.
Καποιο πουλακι λοιπον βγηκε παγανια και
ειδικα τωρα που εχει καλες μερες κελαηδησε πολυ.Δε ξερω γιατι το εκανε αυτο,ξερω ομως τι ειπε.....
Στη  ΝΔ εχουν τετοια κατρακυλα που ουτε στα χειροτερα ονειρα τους δεν πιστευανε οτι θα πανε τοσο χαμηλα.Το μονο που τους μενει,οχι για να κερδισουν τις επερχομενες εκλογες αλλα για να πεσουν αξιοπρεπως με οτι αυτο συνεπαγεται,ειναι ενα μεγαλο γεγονος που θα φανει πολυ θετικο για τη χωρα...
Το πουλακι τσιου λοιπον ειπε οτι αυτο που θα πουν οταν ζοριστουν πολυ και πανε σ εκλογες ειναι οτι κλειστηκε η συμφωνια για τα πετρελαια....και μαλιστα το τελικο οκ δωθηκε στις Βρυξελλες που ηταν προσφατα ο Πρωθυπουργος.
Η συμφωνια ειναι 30 % οι Τουρκοι και 70% εμεις.....Μετα απο αυτο οπως καταλαβαινετε αρχιζουν τα χειροκροτηματα και τα ζητωωωωωωωω.....κι ετσι σωζεται οτι μεχρι προτινος ηταν ονειρο απατηλο....
Η πατριωτικη παραταξη εκανε το θαυμα της και η συγκυβερνηση λειτουργησε παρα τις δυσκολιες για το καλο του Ελληνικου λαου...!!!!!!!
Αυτο που δεν θα σας πουν ειναι οτι απο το δικο μας 70% ......το 50% θα το παρουν οι εταιριες ως ανταλλαγμα για τις εργασιες και την αντληση κι ετσι θα μεινει ενα ελαχιστο 20 %.....για τους ιθαγενεις αυτου του τοπου.....!!!


ΑΑΑΑΑΑ και για να μην παραμυθιαζεστε το οκ το εχει δωσει και η αντιπολιτευση.Ισως αυτος να ειναι και ο λογος που ο ΣΥΡΙΖΑ λεει οτι θα μοιρασει καποια λεφτα με προσληψεις και μειωσεις στους φορους αλλα δεν λεει που θα τα βρει.
Το οκ δωθηκε γιατι εκει στην Κουμουνδουρου υπολογιζουν πως οτι και να γινει αυτοι θα ειναι η επομενη κυβερνηση....
Επειδη λοιπον κανενα προβατο δεν σωθηκε βελαζοντας και λαμβανοντας υποψιν οτι το Πασχα δεν ειναι μακρια ....οι περισσοτεροι  θα νομιζουν οτι ηρθε η Ανασταση  και κατι λιγοι σαν κι εμενα οτι επηλθε η Σταυρωση....!!!

ΠΗΓΉ:

Πακιστανός-τέρας, που βίασε Ελληνίδα μητέρα στη Λακωνία, συνελήφθη σήμερα στην Ομόνοια.

 

gynaika
Ο βιασμός και ο ξυλοδαρμός της  Ελληνίδας μητέρας θάφτηκε από τα ΜΜΕ.  Η γυναίκα όμως από τη Σκάλα Λακωνίας που έπεσε θύμα του Πακιστανικού λαθροτέρατος, δεν θα ξεχάσει ποτέ… Τον Σεπτέμβριο είχε βρεθεί στα χωράφια προκειμένου να δουλέψει. Εκεί ο Πακιστανός φορώντας μια μάσκα στο πρόσωπο την πλησίασε, την χτύπησε και την βίασε! Και μετά εξαφανίστηκε!

Πέντε μήνες αργότερα βρέθηκε να τριγυρνά άνετος στην καθαρή και ασφαλή Ομόνοια του Δένδια! Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και από το γενετικό υλικό επιβεβαιώθηκε πως αυτός ήταν ο βιαστής της γυναίκας. Το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
 
Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για βιασμό Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 30-1-2014 στην περιοχή της Πλατείας  Ομονοίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής  Αττικής, μετά από συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας,  23χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης  από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λακωνίας για βιασμό.
Ο ανωτέρω, όπως ταυτοποιήθηκε και από τις εξετάσεις της Διεύθυνσης  Εγκληματολογικών Ερευνών, είναι ο δράστης του βιασμού ημεδαπής που  διαπράχθηκε την 24-9-2013 σε περιοχή της Λακωνίας. Δικογραφία είχε σχηματισθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας.