Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ακατάλληλα σχολικά κτήρια σε μια χώρα που σείεται συνεχώς απο τους σεισμούς. Ο Άκης Τσελέντης δηλώνει πως αν -λόγω της κρατικής αδιαφορίας- χαθεί έστω κάποιο παιδί απο σεισμό θα προσφύγει στον εισαγγελέα!

Ένα μέρος απο τα μαύρα μας τα χάλια...
 


Παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των σεισμολόγων και των άλλων επιστημόνων , ότι σε περίπτωση σεισμού θα έχουμε πρόβλημα στα δημόσια (τουλάχιστον) κτίρια , η πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει. Μάλιστα ένα μέρος τους είναι σχολεία που συνεχίζουν να φοιτούν μαθητές . Εντονώτατο ήταν το σχόλιο του σεισμολόγου κ. Ακη Τσελέντη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης , ότι σε περίπτωση μεγάλου σεισμού άν έχουμε απώλεια έστω και ενός παιδιού θα προσφύγει κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα. Είναι εγκληματική αμέλεια σε μία χώρα που κατέχει την πρώτη θεση στην σεισμικότητα της Ευρώπης , το επίσημο κράτος να αδιαφορεί για την θωράκιση των πολιτών του . Διαβάστε το ρεπορτάζ που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, Και αυτό μόνο στην Κρήτη. Φανταστείτε στην υπόλοιπη Ελλάδα...

Δέκα εννιά σχολικά κτήρια του Ηρακλείου κινδυνεύουν με κατάρρευση σε περίπτωση σεισμού! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η εκδήλωση με θέμα «Αντισεισμική Θωράκιση Κατασκευών, Σύγχρονες και Ασφαλείς Υποδομές – Έργα Σχολικής και Λαϊκής Στέγης» που διοργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου μαζί με την Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου.

Τα σχολεία αυτά είναι :

*Το 12ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Ναβαρίνου 25 στη Φορτέτσα, που είναι διατηρητέο προ του 1955.

*Το λεγόμενο Ανωγειανό σχολείο, στη Λεωφόρο Καλοκαιρινού 197, στο οποίο συστεγάζονται, το 21ο Νηπιαγωγείο και τα συγχωνευμένα 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία.

* Το 53ο Νηπιαγωγείο στις Εργατικές Κατοικίες του Μπεντεβή, το οποίο στεγάζεται σε προκάτ κατασκευή στην αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

*Το Νηπιαγωγείο Σταυρακίων το οποίο στεγάζεται στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίων.

* Το Νηπιαγωγείο Κάτω Ασιτών, που συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο σε

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρότατη καταγγελία που προκαλεί ανατριχίλα! Υπάλληλος της Praktiker αυτοκτόνησε γιατί τον κατηγόρησαν για κλοπή .Τον είχαν ήδη αναγκάσει να δεχτεί μείωση μισθού και μετά παραιτηση!!!

Σοβαρότατη καταγγελία που προκαλεί ανατριχίλα! Υπάλληλος της Praktiker αυτοκτόνησε γιατί τον κατηγόρησαν για κλοπή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

-

Την κόλαση της εργασιακής ζούγκλας που έχει γιγαντωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης βιώνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζομένοι σε πολλές επιχειρήσεις. Απότοκος αυτών των πρακτικών ήταν η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής!

Υπάλληλος της Praktiker αυτοκτόνησε δύο μέρες μετά την "παραίτησή" του



Ο Σ.Β. εργαζόταν στην Praktiker τα τελευταία 12 χρόνια και συγκεκριμένα στο κατάστημα του Αιγάλεω. Ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και όλοι τον περιγράφουν ως ένα άνθρωπο υπεύθυνο και σοβαρό. Τα χτυπήματα της μοίρας για τον 49χρονο ήταν πολλά καθώς είχε να φροντίσει μια αδελφή με καρκίνο στο τελικό στάδιο και έναν αδελφό παραπληγικό.
Ο 49χρονος έλεγε σε συναδέλφους τους πως μέσα σε αυτή την οικονομική θύελλα δε θα αντέξει να χάσει τη δουλειά του. Έλεγε χαρακτηριστικά "αν με απολύσουν θα αυτοκτονήσω"

Γι΄αυτό άλλωσε λίγες μέρες πριν την παραίτηση του υπέγραψε μείωση μισθού 7% που επέβαλλε μονομερώς η εταιρεία στους εργαζόμενους. Έριχνε νερό στο κρασί του για να μη

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ;

 

20140212-084641.jpg

Οι ανθρωποι της Δικαιοσυνης στην χωρα μας αν θελανε θα λεγανε την αληθεια στον ελληνικο λαο και θα βγαζαν τα διοδια παρανομα και καταστροφικα για τον τοπο, γιατι πολυ απλα ο ελληνικος λαος ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τους δρομους (που ουτε καν εχουν ολοκληρωθει):
με ενα σωρο φορους,
τοσα χρονια τελη κυκλοφοριας (τα ακριβοτερα παγκοσμιως),

τοσα χρονια πληρωνει ενα σωρο διοδια καθε 20 χιλιομετρα δρομο που διανυει (επισης ειναι οι ακριβοτερες τιμες διοδιων παγκοσμιως, αν και ειναι ελαχιστες οι χωρες που εχουν διοδια),
και τελος, ειμαστε η μοναδικη χωρα παγκοσμιως που οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για καμιά δεκαριά χρόνια χωρίς ούτε καν να διαβεβαιώνουν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει. Ετσι κερδιζουν Εργολαβοι-Τράπεζες δισεκατομμυρια απ το υστερημα σας.
Στις υπολοιπες χωρες του κοσμου που δεν υπάρχουν διόδια υπαρχουν τελη κυκλοφοριας πολυ φθηνα, και αντιστροφα, εαν δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας υπαρχουν διοδια με ελαχιστα ποσα! Στην Ελλαδα με τους χαμηλοτερους μισθους πανΕυρωπαικά και με τους υψηλοτερους φορους παγκοσμίως εχουμε και τελη κυκλοφοριας πανακριβα και

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σαμαράς αντάλλαξε το τρίτο πακέτο βοήθειας με τη “συμφωνία” για τη Κύπρο;



Ένα πρόβλημα που υπάρχει με αυτούς που κυβερνούν είναι ότι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους. Η κυβέρνηση ανακαλύπτει συνέχεια σκάνδαλα, η δικαιοσύνη πιάνει ενόχους αλλά στη φυλακή είναι μόνο ο Άκης και όχι όσοι ήταν πίσω του ή όσοι τον στήριξαν.
Ενώ εσείς κοιτάτε προς τα εκεί, οι δρόμοι και η διαχείριση των συχνοτήτων των ΜΜΕ δίνονται στα ίδια σαίνια που καταδυναστεύουν - αν και εμπροσθοφυλακή άλλων - τη χώρα.
Για το πολιτικό παιγνίδι που παίζεται σχετικά με τις ΑΟΖ και τους υδρογονάθρακες έχω μιλήσει σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο πρίν τη θλιβερή ανακοίνωση Σαμαρά και Αναστασιάδη για το Κυπρικαό, χημικές βόμβες απο τη Συρία έκαναν βόλτες στη Μεσόγειο, βάζοντας σε κίνδυνο τον τουρισμό της χώρας και την αλιεία της.
Δεν είναι τυχαίο – ότι στα πλαίσια των πολτικών εκβιασμών, στους οποίους η κυβέρνηση δεν έχει προφανώς τα κότσια και την ικανότητα να ανταπεξέλθει – το σημείο στο οποίο πρόκειται να γίνει η εξουδετέρωση είναι σε περιοχή με σειμσικό ρήγμα το οποίο ήδη φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε απο τις έρευνες της PGS (βλέπετε εδώ).
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η κυβέρνηση επιτρέπει την εξουδετέρωση των χημικών της Συρίας εντός μιας περιοχής της Ελληνικής ΑΟΖ που για τον ΟΗΕ είναι “διεθνή ύδατα” και στην οποία υπάρχουν πολλοί υδρογονάθρακες. Ούτε αυτό είναι τυχαίο.
Στο θέμα της επανένωσης της Κύπρου, το κέντρο της υπόθεσης είναι η μοιρασιά της Κυπριακής ΑΟΖ που έχει πολλούς υδρογονάθρακες. Αυτό θα δράσει καταλυτικά, σαν μαστίγιο και καρότο, στα δημοψηφίσματα που θα γίνουν στο τέλος. Βλέπετε αυτό που βλέπω στο τέλος του δρόμου;
Σημειώστε ότι. αν στη Κύπρο ήταν δύο κράτη τότε η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα χρειαζόταν να μοιράσει τίποτα, αφού όλα τα κοιτάσματα με τους πολλούς υδρογονάθρακες θα ανήκαν σε αυτή. Δέστε το χάρτη της Κυπριακής ΑΟΖ στα αριστερά σας. Αυτή την ισορροπία και τον μοχλό πίεσης κατέστρεψαν οι Σαμαράς και Αναστασιάδης.
Η συμφωνία λοιπόν έγινε για να υπάρξει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ με νόμιμο και ηθικό τρόπο. Ο Τουρκικός στρατός κατοχής θα παραμένει εκεί και μια Ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα γίνει θα αμφιταλαντεύεται σαν τη καλαμιά στο κάμπο.
Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών πρόσφατα στο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, που δήθεν άκουσαν οι “κακοί” Ρώσοι “Ποιός τη γ.. την ΕΕ” και θα προσθέσω “τα κοιτάσματα τα μοιράσαμε χωρίς τους Ελληνες και Κύπριους για το καλό της ειρήνης και τις κονόμες μας”.
To θέμα όμως δεν σταματάει εσώ. Στα πλαίσια των ανταλλαγών των συμμοριών που δρούν εντός και εκτός του Ελληνικού χώρου, πιστεύω ότι η συμφωνία της ντροπής για το Κυπριακό έρχεται σαν παράβολο για τη μεταφορά κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ στη διαχείριση του Αμερικανικού παράγοντα.
Σε βοήθεια όλων αυτών, έρχεται και τo success story της κυβέρνησης που ήδη αρχίζει και διαφαίνεται. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ θα ανέβει πάνω απο τις 1300 μονάδες με αέρα και τα δεκαετή Ελληνικά επιτόκια θα πέσουν κάτω απο το 7% και περισσότερο, με στόχο η χώρα να βγεί στις αγορές!
Αν είναι δυνατόν να θεωρείται νίκη απο μια κυβέρνηση η έξοδος στις αγορές μιας χώρας που δεν παράγει κανένα ακριβό προιόν.
Αν είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι η χώρα θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της πουλώντας φέτα, κηπευτικά και τουρισμό.
Όποιος πιστεύει ή στηρίζει τέτοια πράγματα πρέπει να έχει άλλους στόχους, που καιρός είναι όλοι να αντιληφθείτε.
Πρώτος στόχος είναι η υφαρπαγή των υδρογονανθράκων των οποίων τα δεδομένα το ΥΠΕΚΑ κρατάσει ως κόρη οφθαλμού, μη παραπέσουν στα χέρια κάποιου που μπορεί να τους στείλει στο Σείριο…Βλέπετε συμφέρει όλες τις πλευρές η Ελλάδα να μη φαίνεται να έχει υδρογονάθρακες.
Δεύτερος στόχος είναι οι γεωστρατηγικές μεταβολές που πρόκειται να γίνουν στη περιοχή.
Μια αλλαγή φρουράς στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας θα διευκόλυνε τα πράγματα, όπως σε κάθε Μπανανία που ηθελημένα υπερχρώνεται ή μεταπίπτει σε κατάσταση χάους όταν έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο και η ώρα του να βγεί πλησιάζει.
Καταλάβατε τελικά ποιόν δουλεύουν; Εσάς.
Δέστε τον επόμενο Πίνακα. H διεθνής αναγνώριση της χώρας στη κορυφή της διαφθοράς δεν σας λέει κάτι;

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι; Αυτό το ψάρι στο πολτικό σύστημα και σε όλους τους μηχανισμούς της χώρας άλλαξε; Όχι.
‘Ολα τα χρόνια που η χώρα είναι στο μνημόνιο τί έχει αλλάξει; Oυσιαστικά τίποτα. Μόνο ο λαός έγινε φτωχότερος και ειδικότερα η μεσαία τάξη, που πάντα έπαιζε και πάιζει το μεγάλο ρυθμιστή στις πολιτικές εξελίξεις.
http://zcode-gr.blogspot.jp/2014/02/blog-post_10.html

Μετά τον Ολάντ ο Ομπάμα; Φήμες για σχέση του με τη Beyoncé

 

Μετά τον Ολάντ ο Ομπάμα; Φήμες για σχέση του με τη Beyoncé


 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lesoir.be, ο Γάλλος paparazzi Pascal Rostain αποκάλυψε πως αύριο η εφημερίδα Washington Post θα δημοσιεύσει αποκλειστικές πληροφορίες για τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Στις ΗΠΑ συμβαίνει αυτόν τον καιρό κάτι... μεγάλο. Και θα βγει αύριο στη Washington Post. Δε μπορεί να πει κανείς πως είναι μια κίτρινη φυλλάδα που μιλά για έναν υποτιθέμενο δεσμό του Μπαράκ Ομπάμα με τη Beyoncé», λέει ο Rostain σύμφωνα με τη lesoir.be.

Οι φήμες πως ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα δε διανύουν και τις καλύτερες μέρες του γάμου τους έχουν «φουντώσει» εδώ και μήνες. Και εντάθηκαν περισσότερο όταν μετά τις διακοπές της οικογένειας στη Χαβάη τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε στην Ουάσινγκτον με τις δυο κόρες τους, αλλά η Πρώτη Κυρία έμεινε πίσω.

Επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ήθελε να περάσει μερικές μέρες μόνη με τις φίλες της, πριν συμπληρώσει τα 50 της χρόνια.

Η Beyoncé ήταν μια από τους καλλιτέχνες που κλήθηκαν να τραγουδήσουν στο πάρτι γενεθλίων της Μισέλ Ομπάμα, ενώ ήταν εκείνη που έψαλλε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στη δεύτερη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα.

Ευρωεκλογές - Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της για τις ευρωεκλογές!



πηγή

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της για τις ευρωεκλογές.
Η επιλογή του προσώπου ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένης στρατηγικής προερχόμενη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Επικεφαλής θα είναι ο συνονόματός του κ. Τρύφων Σαμαράς. Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:"θέλουμε να μιλάμε στο ίδιο μήκος κύματος με τους Ευρωπαίους, δηλαδή σκυμμένοι στα τέσσερα, και να καταλαβαινόμαστε καλύτερα"...








 

Έκαψαν ένα κουβούκλιο στα διόδια της Μαλακάσας.



Στα διόδια που βρίσκονται στη Μαλακάσα, όταν περίπου στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, οργισμένοι πολίτες, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", που διαμαρτύρονταν για τις παράλογες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων έβαλαν φωτιά κι έκαψαν κουβούκλιο. Έτσι είναι κύριοι των δημοσίων έργων και της ιδιωτικής τσέπης....Και το πιο ήσυχο γατί άμα το στριμώξεις μέχρι θανάτου, θα βγάλει νύχια και θα σε ξεσκίσει.....




Εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στα διόδια για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Όμως τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο όταν οι συγκεντρωμένοι, αφού πρώτα έβγαλαν από ένα κουβούκλιο τον υπάλληλο, το έριξαν και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά!

και περισσότερες φωτογραφίες



http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7306.html
 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Το Δ΄ ΡΑΪΧ χωρίς φερετζέ

 


του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί τους Γερμανούς αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν την πολιτική τους για την Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσουν την κυβέρνηση Σαμαρά ενόψει ευρωεκλογών.
Αναμφίβολα, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, τόσο το ευρωιερατείο θα προσφέρει εύσημα στους εκλεκτούς του στην Αθήνα. Θερμά λόγια θα ακούσουμε πολλά, αλλά... στο κρίσιμο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν αναμένεται η παραμικρή κίνηση. Για την ακρίβεια, στις παραμονές των ευρωεκλογών θα γίνει μια Σύνοδος του Eurogroup με σκοπό να καλλιεργήσει αισιόδοξες προοπτικές χωρίς όμως να αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση.

Μπορεί οι Σαμαράς και Βενιζέλος να δη­λώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι σε λίγους μή­νες το Μνημόνιο θα είναι παρελθόν, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα κι αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι το πολυδιαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνα­σμα είναι πλασματικό, είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώνει τους τόκους για το δημόσιο χρέος. Η ελπίδα ότι μέσα στο 2014 θα καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές είναι φρούδα. Είναι αληθές ότι

Βγήκε η ημερομηνία των εκλογών: ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 25 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 

ekloges


Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στη Βουλή, και επισήμως πλέον η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκε για τις 18 Μαΐου για τον α” γύρο, και όπου χρειαστεί διεξαγωγή β’ γύρου, για τις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα δηλαδή με τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της τροπολογίας…το οποίο επικαλείται οργανωτικούς και λειτουργικούς λόγους, «η ταυτόχρονη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την πρώτη Κυριακή θα επιφέρει δυσχέρειες στην προπαρασκευή στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και, κυρίως, κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας τόσο στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής όσο και στους εκλογείς».
Και προσθέτει το υπουργείο Εσωτερικών: «Η γενεσιουργός αιτία ανάγεται στην υποχρέωση των εκλογέων να σημειώσουν σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια των των υποψήφιων δημοτικών (και περιφερειακών) συνδυασμών. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και ιδιαίτερα στην ακολουθούμενη φάση καταμέτρησης των ψήφων υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων. Ιδιαίτερα, κατά την τελευταία φάση καταμέτρησης εξαγωγής αλλά και μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα σημειωθούν καθυστερήσεις υπονομεύοντας την ομαλότητα της συνολικής διαδικασίας.»
Σημειώνεται ότι η ημερομηνία των εκλογών υπήρξε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, καθώς των δύο δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης που μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση, υποστήριζαν ότι αν δεν διεξαχθούν από τον α” γύρο μαζί με τις ευρωεκλογές, θα ήταν σύμφωνα με τον Καλλικράτη, παράνομο.
Πηγή: aftodioikisi.gr

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ έτοιμη να ανατινάξει και να αρπάξει τα ακίνητα!

Το οριστικό και τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων έρχεται να δώσει η φιλολογία ή αλλιώς προετοιμασία της κοινής γνώμης με την εφάπαξ εισφορά επί του συνόλου της περιουσίας των πολιτών.

του Στρατή Μαζίδη

Ο επίσης φιλολογούμενος συντελεστής είναι το 10%. Φανταστείτε λοιπόν να έχετε ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας € 260.000,00 και ένα διαμέρισμα που σας άφησε κάποιος κάπου κάποτε € 100.000,00 κι ένα σπίτι στο χωριό € 40.000,00. Συνολική αξία € 400.000,00, οπότε θα πρέπει να πληρώσετε € 40.000,00 μόνο για τα ακίνητα.

Αλλά ακόμη και αν αυτός ο συντελεστής κυμανθεί στο 1%, τότε μας κάνει € 4.000,00, ή € 2.000,00 αν είναι 0,5%. Ποιος έχει να τα πληρώσει;

Βέβαια η φιλοσοφία της Bundesbank που τον εισήγαγε στη συζήτηση και των γερμανών αριστερών του "Die Linke" που στέκονται αλληλέγγυοι στο σφάξιμο και όχι στη