Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Νέο βίντεο ετοιμάζεται να εμφανίσει ο Κασιδιάρης με πρωταγωνιστή επιφανή βουλευτή της ΝΔ και στενό συνεργάτη του Σαμαρα;;;;

 

mpaltakos-samaras5


Επιφανής βουλευτής της Ν.Δ και στενά συνδεόμενος με τον Αντώνη Σαμαρά είναι «πρωταγωνιστής» σε νέο βίντεο με τον Κασιδιάρη της «Χρυσής Αυγής»; Οι πληροφορίες  δεν επιδέχονται αμφισβήτηση”και σε λίγα 24ωρα έκπληκτοι θα αντιμετωπίζουμε όσα θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας…. Λέγεται ότι οι διάλογοι των δυο ανδρών είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικοί σε σχέση με τους διαλόγους Μπαλτάκου-Κασιδιάρη , ότι εμπλέκονται στην κουβέντα ονόματα που θα δημιουργήσουν αλυσιδωτές εκρήξεις ενώ διαφαίνεται μια ξεκάθαρη προσπάθεια από πλευράς του βουλευτή και πρώην υπουργού που ήταν στη σφαίρα επιρροής Σαμαρά – να απαξιώσει πολιτικά τον Πρωθυπουργό.
Ο ίδιος σήμερα δεν γνωρίζει για την υποκλοπή της μυστικής συνάντησης κι ούτε φαντάζεται το βαθμό έκθεσης του επιχειρώντας αυτή τη συνομιλία με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής που κάθε τόσο θα προσπαθεί να διαχύσει στο πολιτικό σκηνικό διαλόγους –φωτιά, ακριτομυθίες, αποκαλυπτικά ντοκουμέντα και εκρηκτικά στοιχεία που θα δημιουργήσουν πολιτικά εγκεφαλικά στη συγκυβέρνηση!!”
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει αναρτήσει γνωστός ιστότοπος (http://www.hellasforce.com/blog/apokalipsi-vouleftis-tis-nd-o-epomenos-protagonistis-sta-vinteo-kasidiari/) “επιφανής βουλευτής που αρέσκεται να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να αποστομώνει τους αντιπάλους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έχει δημιουργήσει αντιπαλότητες με κορυφαίο υπουργό εξ απορρήτων του Σαμαρά ενώ για μικρό διάστημα υπήρξε και …αντιμνημονιακος.
Το θέμα είναι τι θα πράξει η ηγεσία της Ν.Δ μετά και από αυτό το ατόπημα και εάν ο πρώην υπουργός – λαλίστατος και στα τηλεοπτικά παράθυρά και στη Βουλή και με τον Κασιδιάρη- θα παραμείνει στις κυβερνητικές τάξεις η θα βρεθεί στα τάρταρα ακολουθώντας τη ρότα Μπαλτάκου….”, αναφέρει η ιστοσελίδα. Για να δούμε τι από όλα αυτά θα επαληθευτούν τελικά και εαν η ακροδεξιά έχει κι άλλους άσους στο μανίκι της ή εαν τα παραπάνω αποτελούν απλώς εικασίες ή σενάρια αναμεμειγμένα με ανεπιβεβαίωτες απληροφορίες .

Φρούριο η Αθήνα λόγω της επίσκεψης της φράου Μέρκελ. Ποιοι δρόμοι θα αποκλειστούν.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής ανακοίνωσε απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας έως τις 21:30
Φρούριο θα θυμίζει την Παρασκευή η Αθήνα λόγω της επίσκεψης της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Εκτός από τις πεζές περιπολίες αστυνομικών αλλά και αυτές των δικυκλιστών, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής προχώρησε σε

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει ΟΜΟΛΟΓΑ και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης αποκαλύπτει τι σημαίνει η αλλαγή του δικαίου για τα νέα ομόλογα

Με το ελληνικό οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό υπέρ του δανειστή!
Αν γίνει η αλλαγή που μας ζητάνε επίμονα οι δανειστές, δεν μπορείς να ζητήσεις μείωση του χρέους
Απαράδεκτη είναι η τυχόν αποδοχή του αγγλικού δικαίου στη νέα δανειακή σύμβαση, υπογραμμίζει με συνέντευξή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο έγκριτος συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, παραθέτοντας ουσιαστικά επιχειρήματα. Ο κ. Κασιμάτης εξηγεί ότι οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλουν το αγγλικό δίκαιο επειδή αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν πειραματόζωο και στο

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ “ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ! Γι’ αυτό πανικόβλητοι ανακοίνωσαν την απαγόρευση! Τρέμουν το βίντεο!!!

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βουλευτής της ΝΔ ο επόμενος πρωταγωνιστής στα βίντεο Κασιδιάρη!ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Φέρεται να χρησιμοποιεί ακόμα βαρύτερες εκφράσεις…

Δεν είναι “γραμματέας” για να φύγει χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτική απώλεια. Είναι βουλευτής,

άρα εάν βγει το βίντεο, τότε η κυβερνητική πλειοψηφία μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες!

Αυτός είναι ο λόγος που έπεσε άρον – άρον η απαγόρευση για την δημοσιοποίηση των βίντεο;

Επιφανής βουλευτής της Ν.Δ –πρώην υπουργός- και στενά συνδεόμενος με τον Αντώνη Σαμαρά είναι «πρωταγωνιστής» σε νέο βίντεο με τον Κασιδιάρη της «Χρυσής Αυγής»!!!

Οι πληροφορίες μας δεν επιδέχονται αμφισβήτησηκαι σε λίγα 24ωρα έκπληκτοι θα αντιμετωπίζουμε όσα θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας….

Η συνέχεια εδώ: http://www.hellasforce.com/blog/apokalipsi-vouleftis-tis-nd-o-epomenos-protagonistis-sta-vinteo-kasidiari/

Παρασκευή 11 Απριλίου- Υποδεχόμαστε την αφεντικίνα Μέρκελ.

 
20140410-203050.jpg
 

Το σουξε story συνεχίζεται...Ακόμα ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έδωσε τέλος στη ζωή του καταπίνοντας χλωρίνη....

 

ilikiomeni


Δεν τα κατάφερε τελικά η ηλικιωμένη γυναίκα που κατανάλωσε καυστικό υγρό για να θέσει τέλος στη ζωή της.

Το νέο περιστατικό αυτοκτονίας σόκαρε, αφού η ηλικιωμένη στο Γιόφυρο Ηρακλείου χρησιμοποίησε το φρικτό τρόπο σε μια κίνηση απόγνωσης.
Την ηλικιωμένη αντιλήφθησαν νωρίς οι οικείοι της που κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο είχε ακόμα τις αισθήσεις της.
Ωστόσο το απόγευμα της Τετάρτης δυστυχώς κατέληξε.
Πηγή: cretapost.gr

BBC: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ – – ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ «ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ»

 

krisi


Επιχειρώντας μια σύντομη αποτίμηση της κατάστασης στην Ελλάδα ο συντάκτης ευρωπαϊκών θεμάτων του BBC Γκάβιν Χιούιτ αναφέρει πως η Ελλάδα παραμένει το οικονομικό πείραμα στο εργαστήριο της Ευρώπης.
Αρχικά επισημαίνει πως η χώρα Ελλάδα έχει τώρα τους υποστηρικτές της. Η ανταγωνιστικότητα έχει αυξηθεί, το έλλειμμα μειώθηκε, σημειώθηκε πρωτογενές πλεόνασμα, οι αγορές δείχνουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, ενδέχεται να υπάρχει ανάπτυξη της τάξης του 0,6%. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς μιλά για μια «νέα Ελλάδα»
Σίγουρα έχει ένα δίκιο, ωστόσο, προσθέτει το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, «όλα αυτά έχουν αγοραστεί με όλο και πιο βαθιά ανισότητα και φτώχεια».
Γίνεται κατ’ αρχάς αναφορά στην απεργία της Τετάρτης, την 36η από το 2010 σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς. Μετά ο συντάκτης σχολιάζει ότι ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν για τέλος της κρίσης, ένας σημαντικός αριθμός εκθέσεων μαρτυρά το αντίθετο (περίπτωση Caritas).
Σημειώνεται ότι το εισόδημα του 44% των Ελλήνων έπεσε κάτω από το όριο της φτώχειας και το ένα τέταρτο του πληθυσμού κινδυνεύει από τη φτώχεια. Η ανεργία παραμένει πεισματικά κοντά στο 28% και οι εργαζόμενοι είναι τώρα λιγότεροι από ό,τι τα τελευταία 33 χρόνια.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα μέτρα λιτότητας και την απόλυση 11.000 δημοσίων υπαλλήλων. Το χρέος βρίσκεται στο μη βιώσιμο 175% του ΑΕΠ και ο στόχος για το χρέος είναι 124% του ΑΕΠ έως το 2020.
Κατά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνεχίζει ο κ. Χιούιτ, μπορεί να χρειαστεί μια τρίτη διάσωση «και καμία αναδιάρθρωση χρέους δεν έρχεται χωρίς τίμημα».
Ο συντάκτης καταλήγει σχολιάζοντας ότι το ελληνικό πείραμα είναι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία. «Δεν πρέπει να παραγνωριστούν ή να υποβαθμιστούν τα βελτιωμένα στατιστικά στοιχεία, το ίδιο όμως ισχύει για τους νεόπτωχους, τη

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο ύμνος της Κινέζας Χου – Κάι για τον Ελληνισμό, που καταστρέφουν εδώ και αιώνες οι “άρειοι” ούνοι.

 

xukaiΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΥΝΟΣ – ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΘΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.

Η Κινέζα Χου Κάι αποκρυπτογραφεί τον Ελληνική πνοή του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Προέδρου Μάο:

Ναι, Κίνα και Ελλάδα, δύο χώρες που έχουν την ίδια μεγάλη ιστορία. ΄Οταν σήμερα γυρίζουμε το κεφάλι μας να κοιτάξουμε πίσω, όχι τόσο μακριά, όχι πιο πολλά από 2500 χρόνια, τι μπορούμε να δούμε;

Εγώ, ως μια κινέζα, βλέπω την κορυφαία σοφία, την βαθιά αγάπη για όλα τα ωραιότατα πράγματα, την ακούραστη αναζήτηση ψυχικής αρετής, τον…
πόνο και την δίψα για την ελευθερία, τον σκληρό αγώνα για την εθνική απελευθέρωση από τη ξένη εισβολή, γενικά, το πνεύμα της αναζήτησης της καλύτερης ανθρωπότητας, και όλα αυτά τα βλέπω στην Κίνα, την πατρίδα μου, και στην Ελλάδα, και όλα αυτά είναι, νομίζω, τα μεγαλύτερα κοινά σημεία και η κοινή ουσία στον πολιτισμό των δύο χωρών μας στην αρχαία εποχή.

Και αφιερώνει αυτό το ποίημα – ύμνο στον Ελληνισμό:

Από την πρώτη μέρα που πάτησα στο έδαφος σου, εγώ μια ονειροπόλα Κινέζα, Ελλάδα αισθάνθηκα να βυθίζομαι στην κληρονομιά σου.
Όταν σήκωσα το κεφάλι ένας λαμπερός κεραυνός χτύπησε τα μάτια μου. Ήταν η Ακρόπολη !!!

Στον ουρανό της Αθήνας, το μεγαλοπρεπές σώμα της στέκεται ορθό σαν ένας ουράνιος βασιλιάς.
Μήπως αυτός ο βασιλιάς μεταφέρει το πνεύμα από τον ουρανό στους ανθρώπους;
Μήπως αυτό το πνεύμα καλλιεργεί την ψυχή του λαού σου δημιουργώντας αδιάκοπα το μεγάλο πολιτισμό σου από την δύση στην ανατολή, από την Ελλάδα στην Κίνα;

Όταν χαμήλωσα το βλέμμα μου ένας άλλος λαμπρός κεραυνός χτύπησε τα μάτια μου.
Ήταν οι τάφοι της Βεργίνας με τους απίστευτους θησαυρούς σου, τα αφάνταστα αριστουργήματά σου !!!
Θα ήθελα να σηκώσω το βλέμμα ξανά και ξανά, να χαμηλώσω το βλέμμα ξανά και ξανά, να ψάξω κάθε γωνιά σου, θα ήθελα να θαυμάσω κάθε κομμάτι του πολιτισμού σου.
Σε παρακαλώ Ελλάδα, εγώ μια Ελληνολάτρισσα Κινέζα, πές μου πόσους ακόμη θησαυρούς κρύβεις;

Ελλάδα δε θέλω να σου πω αντίο. Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στην βαθιά θάλασσά σου, είναι η θάλασσα της αγάπης, η θάλασσα της φιλίας, είναι η θάλασσα της καρδιάς με τα συναρπαστικά της κύματα, ποτέ πια δεν θα μπορέσω να την αποχωριστώ, χωρίς αυτήν το σώμα μου θα χαθεί για πάντα !!!
Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στην απέραντη ομορφιά σου, στην ομορφιά της Ιστορίας σου, στην ομορφιά της ψυχής, ποτέ πια δεν θα μπορέσω να ζήσω μακριά από την ομορφιά σου.

Ήρθα Ελλάδα στην αγκαλιά σου, στο μεγάλο σου πνεύμα, είναι το πνεύμα του πολιτισμού, το πνεύμα της Ελευθερίας, είναι το πνεύμα της δημιουργίας, δίχως αυτό η ψυχή μου θα μαραθεί.
Ελλάδα δεν θέλω να σου πω ποτέ αντίο, θα ζούμε μαζί για πάντα, με την αγάπη μας, με τις αναζητήσεις μας, με τα όνειρά μας.

Ποίημα της Κινέζας, Χου Κάϊ, για τον Ελληνικό Πολιτισμό

olympia.gr

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μεγαλείο- Άδωνις Γεωργιάδης και απαξίωση της αλήθειας....

ΜΕΓΑΛΕΙΟ!


 
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, σωστό να αντιμετωπίζεται ως «περίπτωση». Η πολιτική του Άδωνη Γεωργιάδη είναι αντιπροσωπευτική της κυβέρνησης.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα θέματα της αρμοδιότητάς του είναι χαρακτηριστικός του τρόπου που λειτουργεί επικοινωνιακά συνολικά η κυβέρνηση και φυσικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η απαξίωση της αλήθειας και της έννοιας «δέσμευση» δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε συμπτωματολογική. Είναι κυρίαρχη κυβερνητική επιλογή. Ο λόγος που ασχολούμαστε συχνότερα με τον Άδωνη Γεωργιάδη είναι ακριβώς ότι πρόκειται για τον υπουργό που χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο την κυρίαρχη κυβερνητική επιλογή στην επικοινωνία. Παραθέτω τρία μόνο παραδείγματα αυτής της πρακτικής και ο καθένας μπορεί να την

Όλοι σπεύδουν να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο τραβήχτηκε το βίντεο με τον Μπαλτάκο και όχι τα όσα -εξαιρετικά σοβαρά και επικίνδυνα για τη Δημοκρατία- λέει ο ίδιος μέσα σ'αυτό!

Στην Ελλάδα, ενδιαφέρει ο τύπος και όχι η ουσία.

 
mpaltakoskasidiaris1_167093981Με έκδηλη απορία όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν, στην υπόθεση Μπαλτάκου, την ελληνική Δικαιοσύνη να σπεύδει να διεξαγάγει έρευνα μόνο για τον τρόπο που λήφθηκε το βίντεο Κασιδιάρη – Μπαλτάκου. Δηλαδή το εάν η λήψη ήταν τυπικά νόμιμη ή τυπικά παράνομη, αλλά ουδόλως ενδιαφέρεται για την ουσία. Δηλαδή για το εάν αυτά που λέγονται στο βίντεο είναι αλήθεια ή όχι.
Το ίδιο συμβαίνει σε όλο το πλέγμα των κρατικών ενεργειών. Η έκδοση για παράδειγμα μιας άδειας για άνοιγμα καταστήματος ή εταιρίας, εξαντλείται στις τυπικές σφραγίδες από τις διάφορες υπηρεσίες για έγκριση των προαπαιτούμενων, ανεξάρτητα εάν αυτές ελήφθησαν κανονικά ή με λάδωμα. Ουδείς από το κράτος ενδιαφέρεται να διερευνήσει επιτόπου εάν ισχύουν ή όχι τα προαπαιτούμενα.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις δικαστικές αποφάσεις. Τα δικαστήρια εξετάζουν εξονυχιστικά μέχρι και την τελεία, σε ότι αφορά τον τύπο που περιβάλει μια δίκη. Όμως σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή την κρίση για το ποιος έχει πραγματικά δίκιο ή άδικο, ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι, εκεί τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
Δεν πρόκειται ποτέ αυτή η χώρα να σηκωθεί και να προχωρήσει, όσο καθησυχάζουμε τις συνειδήσεις μας, τηρώντας μόνο τον τύπο αλλά όχι και την ουσία που ισοπεδώνει την αλήθεια.
Πέτρος Χασάπης
Olympia.gr