Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Πάρα πολύ ισχυρός σεισμός 6.3 ρίχτερ στο Β. Αιγαίο!! (Μέχρι και 7 ρίχτερ τον δίνουν τα ξένα σεισμολογικά κέντρα).

Τρεις ελαφρά τραυματίες στη Λήμνο - Δεν έχει καταγραφεί κλήση για θύματα ή εγκλωβισμένους
- Κατέρρευσε στέγαστρο στο Αεροδρόμιο της Λήμνου, παλιά εγκατειλεμένα σπίτια, μία εκκλησία και μαντρότοιχοι
- Ο σεισμος είχε μεγάλη διάρκεια, ήταν επιφανειακός και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ
- Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 5,7 και 4,7 Ρίχτερ
- Το επίκεντρο εντοπίζεται στο βόρειο Αιγαίο, στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Λήμνο, Θάσο και Σαμοθράκη
- Πάνω από 100 τραυματίες στην Τουρκία
- Έγινε αισθητός στην Τουρκία, στη Σόφια και στα Σκόπια


Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτιτούτο, σημειώθηκε στις 12.25.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λήμνου, Σαμοθράκης και Θάσου και το εστιακό βάθος μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί. Ο ένας σημειώθηκε στις 12.31 και ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος στις 12.34 και ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ.


Ξένα ινστιτούτα κάνουν λόγο ακόμα και για 7 Ρίχτερ
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη χώρα αλλά και στα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς λόγω του πανικού που προκλήθηκε πολλοί ήταν εκείνοι που πήδηξαν απο μπαλκόνια.

Η δόνηση έγινε αισθητή επίσης σε Σόφια και Σκόπια σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους αναμένεται ένατονη μετασεισμική ακολουθία

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πάνος Καμμένος: Η ομιλία στο Περιστέρι.


20140523-062437-23077961.jpg «Χριστός Ανέστη.
Φίλες και φίλοι,
Απορώ που είναι οι δημοσκόποι σήμερα.
Απορώ που είναι οι πολιτικοί αναλυτές που μνημονεύουν τα κανάλια και τους εργολάβους.
Θα απορούν και αυτοί την Κυριακή το βράδυ, γιατί αυτοί που τους πλήρωναν τόσα χρόνια για να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, για να εκβιάζουν πολίτες, δεν θα υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.
Την Κυριακή 25 Μαΐου τους ανατρέπουμε.
Τους ανατρέπει ο ελληνικός λαός.
Τους ανατρέπουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Όταν είπα στους συνεργάτες μας – που τους ευχαριστώ πολύ για όλο αυτό τον

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Βγάζουν στο σφυρί την Ελαφόνησο


Βγάζουν στο «σφυρί» την Ελαφόνησο
Περοσσότερα από 175 στρέμματα λευκής αμμουδιάς στο Σαρακίνικο και τον Σίμο μπήκαν στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Παράλληλα όπως προκύπτει από το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α), ο πλειωδότης του διαγωνισμού θα αποκτήσει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.
Οι αναπτυξιακές εγκαταστάσεις που προτείνονται στον ενδιαφερόμενο, αφορούν την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και παραθεριστικών κατοικιών, ωστόσο οι περιορισμοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί και αφορούν περιβαλλοντικούς όρους, νομικά θέμα ενώ λόγο έχει το Δασαρχείο.
Η εν λόγω περιοχή μαζί με άλλες τρεις στην Λακωνία (δύο στη Γλυκόβρυση και μία στο Σκουτάρι Γυθείου) συμπεριλαμβάνονται στη σύνοψη χαρτοφυλακίου ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ (Ομάδα Α' και Β') και δεν έχουν βγει ακόμη στο σφυρί.
Η συγκεκριμένη λίστα περιέχει ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία θα

Πουλάνε σχεδόν όλες τις ελεύθερες παραλίες της Ελλάδας!!!!!

 

 
ammolofoi_citypedia_kavala_2
Ενώ εμείς ασχολούμαστε με τις εκλογές,
η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ όλες τις ελεύθερες παραλίες που υπάρχουν στην Ελλάδα,
και το οποίο με την σειρά του τις έβγαλε στο…σφυρί.
Ελαφόνησος, Χαλκιδική, Πόρος, Ηλεία, Καβάλα, Ρόδος…..δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πάνω από 110 παραλίες.
Διαβάστε τες και….ξαναψηφίστε τους.

http://www.protothema.gr/files/1/2014/05/19/properties-lot-b-en.pdf

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014- Σφαλιάρα στην Κυβέρνηση και τα Μνημόνια!

Η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, τα σημαντικά εκλογικά ποσοστά του Γ. Σακελλαρίδη στον Δήμο της Αθήνας, η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής αλλά και η «ήττα» των δημοσκοπικών εταιρειών είναι τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που πηγάζουν από τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα της 18ης Μαΐου.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Αττικής η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, θα κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού και θα κονταροχτυπηθεί με τον Γιάννη Σγουρό στις 25 του μήνα. Στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας ο Γιώργος Καμίνης με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη περνούν στον Β΄ γύρο. Στον δήμο Πειραιά, η ΝΔ βλέπει τον εκλεκτό της Βασίλη Μιχαλολιάκο να έρχεται στη β΄ θέση, πίσω από το δίδυμο Μώραλη-Μαρινάκη, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο, ως ρυθμιστής των εξελίξεων, ενόψει της ερχόμενης Κυριακής.

Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, με τον Γιάννη Μπουτάρη να κατέχει σημαντικό προβάδισμα περί των 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του υποψηφίου της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη. Η δύναμη της Χ.Α. καταγράφεται πάντως ως εντυπωσιακή στην Αθήνα και συνολικά στην Αττική: O Κασιδιάρης εκτιμήθηκε πως λαμβάνει το 16,3% των ψήφων, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι τέταρτος στην Περιφέρεια Αττικής με εκτίμηση στο 11%.

«Ηχηρή» ήταν -όπως όλα δείχνουν- και φέτος η αποχή κατά τη διάρκεια του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με ενσωματωμένο το 12,3% σε επίπεδο περιφερειών, η αποχή ξεπερνά το 40% (σ.σ. ψήφισε το 59,55%). Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η αποχή στον α’ γύρο είχε ανέλθει σε ποσοστό 39,12%.



Αθήνα: Διαφορετική η εικόνα των exit polls με τα πρώτα αποτελέσματα

Στον Δήμο της Αθήνας ο Γ. Καμίνης, «διαψεύδοντας» τα πρώτα exit poll προηγείται με 21,3% και
Ανατροπή στα exit polls
Ανατροπή στα exit polls
ακολουθούν ο Γ. Σακελλαρίδης με 20,4% και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 17 %, ενώ πολύ κοντά φαίνεται να βρίσκεται και ο υποψήφιος της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης με 16,3%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρώτος αναδείχθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπ. Εσωτερικών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ακολουθούν οι Γιάννης Ιωαννίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου με ποσοστό και Μάρκος Μπόλαρης.
zougla.gr

Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές θα είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ

 

20140519-004848.jpgΧαρακτήρα δημοψηφίσματος δίνει στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, που όπως είπε θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε στον τοπο για το μνημόνιο, όπως και για το αν θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη.
Στην δήλωσή του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, απάντησε και στην αναφορά Σαμαρά που έθεσε το δίλημμα «σταθερότητα ή πισωγύρισμα». Ο Τσίπρας είπε πως «ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως η κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύει τη συνέχεια της κυβέρνησης των μνημονίων».

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΕΧΙΤ POLLS ΣΕ AΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ- ΠΑΤΏΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!

 

EXITPOLL613_407530103


Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τα κανάλια το exit poll για το Δήμο της Αθήνας, για τον Δήμο του Πειραιά και την Περιφέρεια Ατικής.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς στις 19.00 κλείνουν οι κάλπες στους 325 Δήμους και στις 13 Περιφέρειες.
Το αποτέλεσμα θα είναι κοινό για όλα τα κανάλια που έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα αφορά στην εκλογική μάχη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.
Ακριβής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα, μέσω του exit poll αναμένεται να υπάρξει κατά τις 20.30 το βράδυ.
Όπως έχει γίνει γνωστό για τον σημερινό πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν συγχρηματοδοτήσει ένα exit poll για το Δήμο της Αθήνας.
Η εικόνα για την ετυμηγορία της κάλπης και τα ζευγάρια των υποψηφίων που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, θα γίνει γνωστή γύρω στις 10 το βράδυ.
Ωστόσο, μια πρόγευση για τα αποτελέσματα στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, που είναι η Αττική, αναμένεται να δοθεί από τις δημοσκοπήσεις εξόδου, τα λεγόμενα exit polls, που θα δημοσιοποιηθούν με το κλείσιμο της κάλπης και δείξουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος που
...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ EXIT POLLS- ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΟΥΡΟΥ!

 


ΠΡOΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ, ΜΑΧΗ ΨΗΦΟ-ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΝΗ - ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, 4ος Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ
ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΜΩΡΑΛΗ
ΚΑΘΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΖΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 Η εικόνα που υπάρχει τώρα από τους δημοσκόπους είναι η εξής :
Στην Αθήνα προηγείται ο Σακελλαρίδης με καθαρή διαφορά από τον δεύτερο. Για τη δεύτερη θέση γίνεται μεγάλη μάχη Καμίνη-Κασιδιάρη. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι 4ος με μικρή διαφορά από τον Κακλαμάνη!
Στην Περιφέρεια Αττικής η Δούρου προηγείται με άνεση του Σγουρού, ο οποίος έχει διαφορά ασφαλείας από τον Κουμουτσάκο.
Στον Πειραιά προηγείται ο Μώραλης κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Μεγάλη είναι η διαφορά και του Απ. Τζιτζικώστα από τον Ιωαννίδη.
Γενικό συμπέρασμα; Οι δημοσκόποι έπεσαν σημαντικά έξω και από σήμερα αλλάζουν όλα με ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Περισσότερα σε λίγο...
fimotro.blogspot.gr