Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Βρέθηκε νεκρός ο π.Μητροπολίτης Αθηνών, Παντελεήμων. Τελικά δεν του χρειάστηκαν τα λεφτά που είχε υπεξαιρέσει για τα ...γεράματά του...

Νέα στοιχεία για τον μυστηριώδη θάνατο του Μητροπολίτη στην παραλία της Κερατέας

Νέα στοιχεία για τον μυστηριώδη θάνατο του Μητροπολίτη στην παραλία της Κερατέας



Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του πρώην Μητροπολίτη Αττικής, Παντελεήμων Μπεζενίτη, ο οποίος το πρωί ανασύρθηκε νεκρός από την παραλία Βγέθι της Κερατέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες ο μητροπολίτης απολάμβανε στο εξοχικό του τις καλοκαιρινές του διακοπές, κάνοντας τα θαλάσσια μπάνια του.

Το σημερινό έμελε να είναι το τελευταίο του, αφού ο θάνατός του οφείλετε σε πνιγμό. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τόσο τραγικά τη ζωή του. Αυτό εν μέρει οφείλεται στον πολυτάραχο βίο του εκλιπόντα, που είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα φώτα της δημοσιότητας.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων ενώ τις συνθήκες θανάτου του διερευνά το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Λαυρίου.

Στον Κορυδαλλό για υπεξαίρεση

Ο αμφιλεγόμενος Παντελεήμων το 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου ενώ το 1994 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Αττικής. Ωστόσο, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2008 όταν καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 66,5 εκατ. δραχμών (περίπου 195.000 ευρώ) την περίοδο 1995-1998 από την Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.

Τις καταγγελίες για την κατάχρηση των εισφορών των πιστών είχαν κάνει οι μοναχές της Μονής. Σε πρώτο βαθμό, ο πρώην μητροπολίτης είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε οκταετή κάθειρξη με αναστολή.

Η καταδίκη ήταν ομόφωνη και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο έκπτωτος μητροπολίτης από το 1995 μέχρι τον Αύγουστο του 1998 ιδιοποιήθηκε παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό, λειτουργώντας ως «προστάτης» της Μονής . Κατά τις κατηγορίες που εκρίθησαν από το δικαστήριο βάσιμες, ο Μπεζενίτης κάθε δεκαπέντε μέρες μέσα στο χρονικό διάστημα των τριών ετών, επιβάλλοντας καθεστώς εκβιασμού και απειλών στην τότε ηγουμένη (σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο), πήγαινε στο μοναστήρι και «άρμεγε» το ταμείο σηκώνοντας 500.000 κάθε φορά. Η ταρίφα τριπλασιαζόταν στις μεγάλες γιορτές και ανερχόταν στο ποσό του 1.500.000 δραχμών.

«Θα σε σύρω στα εκκλησιαστικά δικαστήρια, εάν δεν μου δώσεις τα λεφτά» φέρεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, να έλεγε στη μακαρίτισσα την ηγουμένη και, μάλιστα, της έταζε ότι θα μεσολαβούσε για την «αγιοκατάταξη» του αμφισβητούμενου κατά την Εκκλησία «Αγίου» Εφραίμ.

Μετά από ένα χρόνο κράτησης στις φυλακές του Κορυδαλλού, τον Οκτώβριο του 2009 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς αποφάσισε την υπό όρους αποφυλάκιση του λόγω της συμπλήρωσης του προβλεπόμενου χρόνου κράτησής του, σε συνδυασμό με το προχωρημένο της ηλικίας του. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου του 2009 το Συνοδικό Δικαστήριο τον είχε καθαιρέσει, υποβιβάζοντάς τον σε απλό μοναχό.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2013, η περίπτωσή του είχε δημιουργήσει νέα μεγάλη αναστάτωση. Έντονη ήταν τότε αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή τις πληροφορίες πως στην Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος επρόκειτο «να αποφασισθή η επαναφορά εις τας τάξεις του Επισκοπικού αξιώματος του μοναχού Παντελεήμονος Μπεζενίτη».

Για το θέμα παρενέβη τότε και ο δικηγόρος της Μονής Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης, κ. Διονύσης Πελέκης, ο οποίος μάλιστα απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο αναφέροντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραβίαση των κανόνων.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής είχε αποκατασταθεί και επανέλθει στην αρχιεροσύνη το φθινόπωρο του 2012, με απόφαση που είχε ληφθεί, όπως είχε σχολιαστεί και γραφτεί, έπειτα από την ασφυκτική πίεση του Φαναρίου.

Το «ροζ σκάνδαλο» και οι συνομιλίες με νεαρό

Ο μακαριστός μητροπολίτης είχε δημιουργήσει εκκωφαντικό θόρυβο γύρω από το όνομά του εξαιτίας της εμπλοκής του σε «ροζ σκάνδαλο» που είχε σκάσει σαν βόμβα μεγατόνων.

Οι ασκοί του Αιόλου για τον Παντελεήμονα άνοιξαν το καλοκαίρι του 2002, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα απίστευτης σκανδαλολογίας για τα εκκλησιαστικά πράγματα της χώρας. Ο χορός των αποκαλύψεων κρατάει τρία ολόκληρα χρόνια, με τις αλήστου μνήμης εκπομπές του Σπύρου Καρατζαφέρη.

Ο ορκισμένος εχθρός του Παντελεήμονα, Νικόδημος Γκατζιρούλης, ο οποίος είχε απομακρυνθεί το 1974 από τη μητρόπολη Αττικής από τον μακαριστό Σεραφείμ, εξακολουθεί να ζητάει επιμόνως εκδίκηση για την τότε αποπομπή του και αποφασίζει να κάνει την Εκκλησία για μία ακόμα φορά άνω-κάτω. Στέλνει στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος επιστολή με την οποία καταγγέλλει ότι έχει στα χέρια του κασέτες ανήθικου περιεχομένου, στις οποίες φέρεται να ακούγεται η παθιασμένη φωνή του κ. Παντελεήμονος να εξομολογείται μυστικά της κρεβατοκάμαρας σε νεαρό φίλο του.

Ο κ. Παντελεήμων αποφεύγει να δώσει δημόσιες διευκρινίσεις, όταν όμως οι κασέτες παίζουν στον τηλεοπτικό «αέρα» και δημοσιεύονται από εφημερίδες, αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή του προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Το ίδιο διάστημα πολλά ψιθυρίζονται για εμπλοκή του σε υπεράκτιες εταιρείες και ιλιγγιώδη ποσά που υπάρχουν σε προσωπικούς λογαριασμούς, καθώς και για έκλυτο βίο του.

Ο βίος και η πολιτεία του Παντελεήμονος Μπεζενίτη τελειώνει με την αποπομπή του από την πλούσια μητρόπολη Αττικής και την απομάκρυνσή του από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος λίγο καιρό μετά το σκάνδαλο, με τις κασέτες και τις φοβερές αποκαλύψεις.
kontranews.gr

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Φορτώνει «θάνατο» το Cape Ray…Μετά θα ψάχνουν γιατί πέθανε η Μεσόγειος! (φωτογραφίες)

 

μεσογειοςΝέες φωτογραφίες από το λιμάνι Τζόγια Τάουρο της Καλαβρίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφόρτωση των χημικών όπλων της Συρίας από το εμπορικό πλοίο Ark Futura, υπό σημαία Δανίας, στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray.


Οι Αμερικανοί έχουν δηλώσει ότι η καταστροφή των χημικών με τη μέθοδο της υδρόλυσης θα γίνει σε διεθνή χωρικά ύδατα και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Απλά μετά θα ψάχνουν τι οδήγησε στο θάνατο της Μεσογείου…

ITALY-US-SYRIA-CONFLICT-WEAPONS-CHEMICAL-MILITARY







ITALY-US-SYRIA-CONFLICT-WEAPONS-CHEMICAL-MILITARY






ITALY-US-SYRIA-CONFLICT-WEAPONS-CHEMICAL-MILITARY

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πάτρα: Έλεγχοι στο λιμάνι για αδέσποτα ζώα που μεταφέρονται στο εξωτερικό - Φόβοι ότι καταλήγουν σε Γερμανούς κτηνοβάτες!

Λιμενικές και αστυνομικές αρχές, καθώς και κτηνιατρικές υπηρεσίες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής ελέγχουν εξονυχιστικά το τελευταίο διάστημα τις μεταφορές ζώων προς το εξωτερικό
αφού εκφράζονται φόβοι ότι πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για πειράματα, ή καταλήγουν ακόμα και σε οίκους ανοχής ζώων στη Γερμανία!


Μάλιστα τους τελευταίους μήνες, αρκετές φορές οι Αρχές έχουν εμποδίσει είτε από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, είτε από το αεροδρόμιο του Αράξου, την έξοδο ζώων, που δεν συνοδεύονταν από τα παραστατικά που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Οι έλεγχοι στις μεταφορές αδέσποτων ζώων (κυρίως σκύλων αλλά και γατών), από τις πύλες εξόδου της Δυτικής Ελλάδας προς χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα προς τη Γερμανία, έχουν γίνει ιδιαίτερα ενδελεχείς και επισταμένοι το τελευταίο διάστημα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο, για μεταφορά από 8.000 μέχρι και 150.000 αδέσποτων ζώων ετησίως, από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

dete.gr

Νέες ενδείξεις για αεροπειρατεία στο μοιραίο Boeing

Το σενάριο της αεροπειρατείας επανέρχεται στο προσκήνιο για την υπόθεση του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου παίρνοντας μαζί του 239 ψυχές.

Σύμφωνα με έκθεση 55 σελίδων που δημοσίευσε το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας, προκύπτει πως κάποιος αλλοίωσε εσκεμμένα τον εξοπλισμό στο κόκπιτ του αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ και λίγο πριν στρίψει με κατεύθυνση προς τον Ινδικό.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Boeing 777 υπέστη μυστηριωδώς διακοπή ρεύματος αφότου «χάθηκε» από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Εκτιμάται πως κάποιος σκοπίμως προσπάθησε να θέσει εκτός λειτουργίας ένα ή περισσότερα συστήματα που σχετίζονται με τη μονάδα δορυφορικών δεδομένων αεροσκαφών. Συνεπώς, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως αυτό συνέβη για να μη μπορεί να ανιχνευτεί από τα ραντάρ το αεροσκάφος.

Περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Μαλαισία το αεροσκάφος επιχείρησε να συνδεθεί με τον δορυφόρο και όπως αναφέρει η έκθεση: «Το αίτημα για σύνδεση κατά τη διάρκεια μιας πτήσης δεν είναι σύνηθες».

Συμπερασματικά, είτε άμεσα είτε έμμεσα η έκθεση «δείχνει» πως κάποιος έβαζε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για το αεροπλάνο και όπως όλα δείχνουν δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Κάτι άλλο πρόκειται να γίνει πάνω στο Cape Ray και οι Αμερικανοί δε θέλουν να το δεί κανείς

Του Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη

Έχω βαρεθεί να μιλάω για αυτό το θέμα. Δεν έχει νόημα. Το κράτος των Αθηνών με την επιτηδευμένη συμπεριφορά του διαχωρίζει τη Κρήτη απο την υπόλοιπη επικράτεια.
Επί μήνες εγώ και άλλοι συνάδελφοι απο την Ελλάδα αναφερόμαστε στα Χημικά που θα κάνουν το γύρο της Κρήτης λόγω της κίνησης των θαλασσίων επιφανειακών ροών της Ανατολικής Μεσογείου σε περίπτωση ατυχήματος στο πλοίο-παγίδα που λέγεται Cape Ray. Ακόμη δεν εδόθη απάντηση για τη περιοχή 24.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει επακριβώς το είδος και τη ποσότητα των τοξικών που θα “εξουδετερωθούν” με υδρόλυση πάνω στο πλοίο. Αν το ήξεραν θα

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ: ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

 

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ – Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ: ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Το ότι το πηγάδι της κυβερνητικής νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας δεν έχει πάτο, είναι πλέον γνωστό τοις πάσι. Εκείνο που ωστόσο δεν είναι γνωστό, (“ακόμη”), είναι το σημείο “μηδέν” στο οποίο η χύτρα μιας κοινωνίας που εδώ και έξι χρόνια βράζει θα πετάξει το καπάκι, με… ”αποτελέσματα” που θα είναι πλέον ανεξέλεγκτα “από κάθε άποψη”…
Και η σημερινή αποκάλυψη του “Makeleio” ίσως να φέρνει το “σημείο” αυτό πολύ πιο κοντά, καθώς, το διακύβευμα πλέον είναι κάτι πολύ περισσότερο και από τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων: είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός. Ένας πολιτισμός αξιών που τούτη η μικρή γωνιά του πλανήτη συνέλαβε, κωδικοποίησε, θεμελίωσε και διατύπωσε ως τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση ζωής και τη μοίρασε ως αξιακό φως σε όλη την υφήλιο. Και τώρα τούτο το φως, “το δικό μας” φως σιγοσβήνει και την ίδια στιγμή εμείς, το μόνο για το οποίο (τελικά) ανησυχούμε, είναι το “τι θα κάνει η Ελλάδα με την… Κόστα Ρίκα. (…)
Aκόμη κι αν σ’ αυτή τη χώρα δεν είχε συμβεί τίποτε, ακόμη και αν αυτή η χώρα δεν είχε προδοθεί, δεν είχε ξεπουληθεί, δεν είχε καταρρακωθεί οικονομικά και κοινωνικά, και μόνο η είδηση ενός 54χρονου ανθρώπου που ενώ τον έχουν ήδη ανοίξει, τον πετάνε έξω από το