Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Όταν η Σοφία ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, κόρη, αδελφή και εγγονή τριών πρωθυπουργών και πλούσια δεν μπορεί να πληρώνει φόρους ....

     
 
Πώς να πληρώσει την εφορία η άνεργη κυρα-Κατίνα και ο μαστρο-Κώστας από το Πέραμα;;;;;;;
ΜΕΣΑ ΣΕ ελάχιστο χρονικό διάστημα η τρόικα κατάφερε να φτωχοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.
Οι νεόπλουτοι παρακολουθούσαν το δράμα των εκατομμυρίων ανέργων και των μικρομεσαίων που χτυπήθηκαν άγρια με το περιβόητο πρόγραμμα που κατέστρεψε το σύνολο της ελληνικής οικονομίας από απόσταση θεωρώντας ότι αυτοί θα τη γλύτωναν.
Τώρα που η τρόικα απαλλοτριώνει τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες και είναι έτοιμη να αρπάξει στο τζάμπα το σύνολο των παραγωγικών βιομηχανιών και εταιρειών που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη είναι πλέον αργά…
Το σχέδιο για την αρπαγή ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, εξαιτίας του ραγιαδισμού που επέδειξε το σύνολο της κοινωνίας στην πρωτοφανή αυτή λεηλασία των ξένων τοκογλύφων. Η ελληνική αστική τάξη την

Γιατί η Μέρκελ θέλει πάση θυσία να μείνει "ζωντανή" η ΕΕ

Διότι φυσικά, η Γερμανία ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα  από την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων στην ΕΕ!!!
Η Καγκελάριος της Γερμανίας πολλές φορές έχει επικαλεστεί τις προσπάθειες που έκανε προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει ζωντανή, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στις χώρες του ευρωπαικού νότου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Λίγοι είναι εκείνοι που πίστεψαν το ότι η κ. Μέρκελ έχει τόσο φιλοευρωπαικές τάσεις, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι τα συμφέροντα ήταν αυτά που έκαναν τη Γερμανίδα καγκελάριο να επιθημεί πάση θυσία να παραμείνει ζωντανή η Ε.Ε. Οι τελευταίοι… δικαώθηκαν!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ιδρύματος Bertelsmann δύο χώρες η Δανία και η Γερμανία έχουν επωφεληθεί περισσότερο από την εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά την περίοδο 1992-2012.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
«Ο βαθμός ενσωμάτωσης μιας χώρας στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά καθορίζει την ανάπτυξη της οικονομίας». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann που συμπεριλαμβάνει 14 κράτη-μέλη της Ε.Ε., ανάμεσα σε αυτά και την Ελλάδα.
Στους κερδισμένους της ελεύθερης διακίνησης προϊόντων, ατόμων, υπηρεσιών και κεφαλαίων κατά την χρονική περίοδο μεταξύ 1992 και 2012, σύμφωνα με την DW, συγκαταλέγονται η Δανία και η Γερμανία, με ετήσια κατά κεφαλή άνοδο του εισοδήματος της τάξεως των 500 ευρώ για την πρώτη και 450 ευρώ για τη δεύτερη.
Αισθητά μικρότερες είναι οι αυξήσεις στις χώρες του Νότου. Στην Ιταλία το μέσο ετήσιο εισόδημα αυξήθηκε κατά 80 ευρώ, στην Ισπανία και στην Ελλάδα κατά 70 ευρώ και στην Πορτογαλία μόλις κατά 20 ευρώ.
H κρίση επιτάχυνε μία ήδη υπάρχουσα κατάσταση
Οι χαμηλές αυξήσεις δεν είναι πρωταρχικά αποτέλεσμα της κρίσης που ξέσπασε τα τελευταία χρόνια. Η κρίση απλώς επιτάχυνε προς το χειρότερο μια κατάσταση που υπήρχε από πριν, όπως συμπεραίνει η έρευνα.
Αιτία των χαμηλών ρυθμών αύξησης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος είναι οι ανεπαρκείς επιτυχίες στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των χωρών του Νότου στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90.
Από τότε η Ελλάδα διατηρεί μονίμως την τελευταία θέση στην κλίμακα ενσωμάτωσης της έρευνας. Δείκτες για αυτή την κλίμακα είναι, μεταξύ άλλων, η οικονομική διασύνδεση της εθνικής οικονομίας με τις υπόλοιπες οικονομίες της Ε.Ε. ή ακόμη οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να προσαρμοστεί η εγχώρια αγορά στα επίπεδα των άλλων αγορών. Από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009 όλοι οι οικονομικοί δείκτες της Ελλάδας έχουν καταρρεύσει.

Καλώς σας ξαναβρήκα...

Μου έλειψε το ιστολόγιο, μου έλειψαν τα e-mails σας...
Δεν μου έλειψαν καθόλου τα άσχημα νέα που αναδημοσίευα ή σχολίαζα και τα οποία δυστυχώς δεν έπαψαν να υπάρχουν και μάλιστα σε μπόλικη ποσότητα! Η γειτονιά μας από ανατολικά είναι έτοιμη να εκραγεί και εμείς βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση και πολιτική ανυπαρξία.
Το  χουντοκράτος των ολίγων και ισχυρών εξακολουθεί να μας κλέβει και να μας πίνει το αίμα.
Δουλεύουμε για να πληρώνουμε τα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους.
Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει -κυριολεκτικά- αύριο.
Θα το παλέψουμε όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.
Υγεία να έχουμε και για όλα τα άλλα ελπίζουμε και αντιστεκόμαστε!
Καλώς σας ξαναβρήκα!