Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Απίστευτη ξεφτίλα… Το ΠΟΤΑΜΙ του Στ.Θεοδωράκη, ανοιχτά στο πλευρό του Ντάισελμπλουμ και δανειστών (Φωτό)

 

Αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα ο πραγματικός ρόλος που ήθελαν το Ποτάμι να είναι η μόνη επιλογή σχηματισμού κυβέρνησης με τον Σύριζα.Όσοι δεν ήθελαν τους ΑΝΕΛ ας σκεφτούν τι θα γινόταν αν έμεναν εκτός βουλής.
Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, υποψήφιος με το Ποτάμι στις πρόσφατες εκλογές, πήρε θέση υπέρ του Γέρουν Ντάισελμπλουμ στην κόντρα με την ελληνική κυβέρνηση και τον Υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλλον όμως, το παράκανε…
Ο καθηγητής κ. Λιαρόπουλος, μοιάζει να ενθουσιάστηκε με τη στάση του προέδρου του Eurogroup απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τη γραμμή της και δεν δίστασε να το δείξει (τουλάχιστον όχι αρχικά). Ο υποψήφιος στη Β” Αθήνας, μιλούσε στην αρχή για bullshits (μ@λ@κίες στα ελληνικά) του υπουργού Οικονομικών, κάτι όμως που άλλαξε και στη θέση του μπήκε η λέξη «εξυπνάδες»… topontiki
1d
1d
http://www.noznewz.com/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%BE%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85/

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Βγαίνουν οι μνημονιακές λιμουζίνες των πρώην υπουργών στο σφυρί. Επιτέλους, κάτι αρχίζει να γίνεται....

Στο σφυρί αναμένεται να βγάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση τα υπουργικά αυτοκίνητα με απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Βηματοδότης η πρεμιέρα του προγράμματος θα γίνει με την με την πανάκριβη BWM που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα. Αυτό έλεγε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει, πέραν των τόσων άλλων, και τα κρατικά αυτοκίνητα. Ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος.
Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα, ήδη ο Ι. Βαρουφάκης μετακινείται με... ταξί, ο Π. Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο Πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης. Στα προς πώληση αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW (η λεγόμενη και «μνημονιακή Μπε Εμ Βε»), αξίας 750.000 ευρώ, που ως σήμερα την κυκλοφορούσε αρχηγός κόμματος».

Φανταστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά!!

 


''Απορούμε ποιο μέρος θα στηρίξει ο Σαμαράς στη διαπραγμάτευση με την τρόικα!''
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο κ. Σαμαράς δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Κυριακή. Συνεχίζει να μιλά σα να μην έχει καταδικαστεί η πολιτική του από τον ελληνικό λαό. Επιμένει στα ψέματα και την κινδυνολογία, παραμένοντας ο πιο θερμός υποστηρικτής της λιτότητας. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποια πλευρά θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μήπως αυτά τα αίσχη που κάνει ο Σαμαράς, να μην παραδίδει και να εξαφανίζεται, κρύβουν κάποιο μεθοδευμένο σχέδιο;;;

ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ!

 

Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως οι αθλιότητες Σαμαρά ειναι τα καπρίτσια ενός κακομαθημενου. Μέγα λάθος!
Αυτές οι πράξεις που ντροπιάζουν την αστική παράταξη, είναι μέρος ενος μεθοδευμενου σχεδίου άμυνας. Προσωπικής άμυνας του στενού περιβάλλοντος, που δεν εχει καμμιά σχέση με την παράταξη.
Άμυνα σε τι; Μα στις διώξεις που έρχονται τωρα που θα ανοίξουν τα σεντούκια και η μπόχα θα πνίξει όλη την χωρα.
Ο Σαμαρας θα μιλήσει για «ρεβανσισμό» προσπαθώντας να συμπαρασύρει ολόκληρη την παράταξη σε άμυνα του. Προτιμά να ρίξει την χωρα σε εμφύλιο, παρά να οδηγηθούν οι δικοί του στην δικαιοσυνη.
Εδω θα πρεπει να προσέξει η νέα κυβερνηση και να μην δώσει τις αφορμές στους θεομπαίχτες αλλά να τιμωρήσει θεσμικά, σκληρά και αποφασιστικά όσους ενεπλακησαν σε σκάνδαλα. Μην κάνουν βημα πισω, μην την πατήσουν οπως ο Κωστας Καραμανλης το 2004. Θα έχουν την τύχη του.
Όσο για την παράταξη; Πρεπει τωρα να εξοβελίσει την ρετσινιά Σαμαρά απο πανω της.

πηγή:

olympia.gr

 

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ...)

Σε θρίλερ για γερά νεύρα θα εξελιχθεί και αυτή τη φορά η μάχη του σταυρού, καθώς πολλά ηχηρά ονόματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής. Ήδη, η Άντζελα Γκερέκου, η μεταγραφή της οποίας από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ προκάλεσε... σεισμό, έμεινε εκτός.

Στην Κέρκυρα, η κα Γκερέκου συγκέντρωσε 2.809 σταυρούς αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τον Στέφανο Γκίκα που έλαβε 7.225 σταυρούς και είναι ο βουλευτής που εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Α' Αθήνας το ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Με καταμετρημένο το 63,73% των ψήφων στα 564 από τα 885 εκλογικά τμήματα, ο Νικήτας Κακλαμάνης δίνει μάχη με την Φωτεινή Πιπιλή για την τέταρτη εκλόγιμη θέση.
Ο κ. Κακλαμάνης έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 14.672, ενώ η κα Πιπιλή 13.775.
Εκτός φαίνεται να μένουν ο Θανάσης Πλεύρης και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η Συλβάνα Ράπτη απέχει σχεδόν 500 ψήφους από τον πρωτοπόρο σε σταυρούς Κώστα Σκανδαλίδη (3.644 έναντι 3.104), ενώ εκτός Βουλής μένουν ο Νάσος Αλευράς και ο Θανάσης Χειμωνάς.

Στη Β' Αθήνας, με καταμετρημένο το 10,79% στα 263 από τα 2.438 εκλογικά τμήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 19 βουλευτές αλλά σε αυτούς, για την ώρα, δεν συμπεριλαμβάνονται η Άννα Χατζησοφιά, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Δημήτρης Τσουκαλάς.
Ακόμη πιο ηχηρά τα ονόματα που μένουν εκτός Βουλής από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν εκλέγονται βουλευτές η Κατερίνα Παπακώστα, που όμως έχει μικρή διαφορά από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο (2.164 έναντι 2.411), ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Από το Ποτάμι, φαίνεται να μην εκλέγεται ο Πέτρος Τατσόπουλος, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, από τη Χρυσή Αυγή η Ελένη Ζαρούλια,που όμως έχει μικρή διαφορά από τον Ηλία Παναγιώταρο (1.886 έναντι 2.056).
Ηχηρά και τα ονόματα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που μένουν εκτός, σύμφωνα πάντα από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Για την ώρα φαίνεται να μην μπαίνουν στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας και η Αφροδίτη αλ Σάλεχ.

Στην Α' Πειραιά, με καταμετρημένο το 74,51% των ψήφων στα 266 από τα 357 εκλογικά τμήματα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει σχεδόν 2.000 ψήφος διαφορά από τον πρώτο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν θα είναι στη νέα Βουλή.

Στη Β' Πειραιά, με καταμετρημένο το 40,43% των ψήφων στα 188 από τα 465 εκλογικά τμήματα, εκτός Βουλής μένουν ο Τάσος Νεράτζης και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης.
Στην Αργολίδα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δεν μπαίνει στη Βουλή αφού το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή.
Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η μάχη του σταυρού στην Αρκαδία, όπου Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εκλέγουν από έναν βουλευτή. Απομένει να μετρηθούν οι σταυροί σε 20 εκλογικά τμήματα και για την ώρα εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Βλάσης από τη ΝΔ και μένει εκτός ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Όμως τους δυο άνδρες χωρίζουν μερικές ψήφοι, αφού ο πρώτος συγκεντρώνει 6.701 και ο δεύτερος 6.664.
Στην Άρτα, δεν εκλέγεται ο Γιώργος Νταβρής, στην Αχαΐα ο Γιώργος Νταβλούρος, στα Δωδεκάνησα εκτός μένει η Μίκα Ιατρίδη, που επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ στην Έβρο δεν εκλέγονται ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Στην Εύβοια, με καταμετρημένο το 55,74% των ψήφων στα 233 από τα 418 εκλογικά τμήματα, ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ο μοναδικός βουλευτής που εκλέγει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Κώστα Μαρκόπουλο, που έχει συγκεντρώσει 6.097 ψήφος έναντι 8.811 του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.
Στη Βέροια, την επανεκλογή του στη Βουλή δεν κέρδισε ο Κώστας Γιοβανόπουλος.

Στη Θεσπρωτία, με καταμετρημένο το 39,13% στα 63 από τα 161 εκλογικά τμήματα, ο Αντώνης Μπέζας συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 1.145 σταυρούς και φαίνεται να χάνει την έδρα από τον Βασίλη Γιογιακα.
Πηγή: athensmagazine

ΕΝΩ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΥΜΝΕΙ ΤΗΝ ANTIMNHMONIAKH ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ.

Για «κακή μέρα για την Ελλάδα και το ευρώ» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για την εξωτερική πολιτική Φίλιπ Μίσφελντερ, αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι χώρες που εξαρτώνται από προγράμματα βοήθειας πρέπει να προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις... Με αυτή την κυβέρνηση, όμως, δεν είμαι αισιόδοξος ότι κάτι θα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Μίλσφελντερ, όπως μετέδωσε η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατων (SPD) Ραλφ Στέγκνερ ανέφερε στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD ότι «είναι λάθος να σχολιάζει κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα από γερμανική ή ευρωπαϊκή σκοπιά. Η ΕΕ, η Ευρώπη, θα πρέπει να συνεργαστεί με κάθε ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, οι συμφωνίες ισχύουν επίσης για κάθε κυβέρνηση».

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίστηκε με ενθουσιασμό από το αδελφό κόμμα του στην Γερμανία, την Αριστερά (Die Linke), ο πρόεδρος της οποίας Μπερντ Ρίξινγκερ, δήλωσε: «Οι Έλληνες καταψήφισαν δύο παλιά διεφθαρμένα κόμματα, τα οποία τούς έφεραν σε αυτήν τη δύσκολη θέση και εξέλεξαν μία νέα δύναμη και την ελπίδα για μία κοινωνικά δίκαιη πολιτική».

Από την πλευρά των Πρασίνων, ο πρόεδρος του κόμματος Τζεμ Έζντεμιρ, έγραψε στο Twitter ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και «τώρα θα πρέπει, καταρχήν, να εκπληρώσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του».

«Κλείδωσε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ!



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, συμφώνησε με τον Πάνο Καμμένο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν επικοινωνία τα ξημερώματα της Δευτέρας και «έδωσαν τα χέρια», ενώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουν συνάντηση στις 10.30 το πρωί, στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και το απόγευμα πιθανότατα θα είναι έτοιμη η νέα κυβέρνηση της χώρας.

Το απόγευμα η ορκωμοσία πρωθυπουργού - Ένα "βαρύ" υπουργείο παίρνει ο Καμμένος
Η ορκωμοσία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν ένα υπουργείο στη νέα κυβέρνηση.
Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβουν οι ΑΝΕΛ, ωστόσο, πιθανότατα θα είναι κάποιο «βαρύ» υπουργείο.
Συναντήσεις με Κουτσούμπα και Θεοδωράκη
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ, θα έχει ραντεβού και με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει τόσο από το ΚΚΕ όσο και από το Ποτάμι ψήφο ανοχής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει προσπάθεια προσέγγισης με το Ποτάμι και για κυβερνητική συνεργασία.
Τι θα κάνει το Ποτάμι
Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το τι θα πράξει πλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς, μετά τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ όσο και τον πρόεδρο του Ποταμιού, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας διάλεξε πολύ γρήγορα τον κυβερνητικό του εταίρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ακούσει τι έχει να του προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αποκλείει να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει τους ΑΝΕΛ ως εταίρο.