Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΡΚΕΛ: ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ – ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Κ. ΜΕΡΚΕΛ – ΕΔΩ ΘΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ»

 

merkel youngΕγώ θα σας υποδεχθώ με κάποιες ερωτήσεις που τον Σεπτέμβριο του 2012 σας έθεσε με ένα γράμμα του ο συγγραφέας Δήμος Κούκουνας, υπενθυμίζοντάς σας, το παρελθόν σας όταν ζούσατε στην Αθήνα, προπολεμικά.

Στην εισαγωγή της επιστολής σας λέει πολλά, τα οποία για μας και τον πανέξυπνο λαό μας, είναι απολύτως κατανοητά. Εγώ σήμερα θα περιορισθώ σε 4 ερωτήσεις που σας απεύθυναν επ΄ ευκαιρία της πρώτης επισκέψεως σας στην Ελλάδα.

Ερώτηση: Η οικογένεια του πρώτου συζύγου σας το όνομα του οποίου τόσο υπερηφάνως υιοθετήσατε για να χρησιμοποιήσετε στην πολιτική σταδιοδρομία σας, του Ούλριχ Μέρκελ, γνωρίζετε αν συνδέεται με την Ελλάδα, στις παραμονές και στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;


Ερώτηση: Ποια η συγγενική σχέση του πρώτου συζύγου σας, με τον υπηρετήσαντα μέχρι το 1940 διευθυντή της Τελεφούνκεν στην Αθήνα; Ο οποίος υποχρεώθηκε εσπευσμένα να εγκαταλείψει την μεγαλοπρεπή βίλα του, σε Αθηναϊκό προάστιο ως εμπλεκόμενος σε κατασκοπευτική δράση εις βάρος της χώρας μας;

Ερώτηση: Ποια προσωπική σχέση διατηρούσε η οικογένεια Μέρκελ με το περίφημο υπουργό προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ Γιόζεφ Γκέμπελς;

Ερώτηση: Είναι αλήθεια ότι όταν ο τελευταίος επισκέφτηκε ανεπίσημα την Αθήνα στα τέλη Μαρτίου του 1939, εκτός από ορισμένες ελάχιστες εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποίησε, φιλοξενήθηκε από την οικογένεια Μέρκελ;

Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα ερωτήματα προς απάντηση, αλλά περιορίζομαι σ’ αυτά για να θέσω το βασικότερο ερώτημα: Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν κατέχεστε από κάποιου είδους οικογενειακά συμπλέγματα όταν συμπεριφέρεστε με τέτοιον τρόπο προς την Ελλάδα, επειδή ο χερ – Μέρκελ εμφανιζόμενος ως διευθυντικό στέλεχος της Τελεφούνκεν στην χώρα μας, υποχρεώθηκε από τον Μανιαδάκη το 1940 να εξαφανισθεί κακήν κακώς; Είναι αληθές ότι στην Γερμανία οι περισσότεροι έχουν πατεράδες και παππούδες που έδρασαν υπέρ του Χιτλερικού καθεστώτος; Κατά μια έννοια είναι αυτονόητο αυτό. Και ως ηττημένοι οι επίγονοί τους θέλησαν να αποστασιοποιηθούν. Χωρίς αμφιβολία αυτό το κατανοούμε πλήρως, όλοι οι υπόλοιποι λαοί, και πολλές φορές λόγω τακτ αποφεύγουμε να σας θυμίζουμε το εγκληματικό παρελθόν.

Αλλά στην περίπτωση σας κ. Μέρκελ συμβαίνει κάτι που φθάνει στα όρια της παράνοιας. Ο προκάτοχος σας ο Χίτλερ έδωσε την εντολή να καταληστευθεί η Ελλάδα, και πέραν των ανθρωπίνων και υλικών καταστροφών, μας υποχρέωσε σε μια ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. Πλην όμως κατοχύρωσε για μετά το τέλος του πολέμου την εξόφληση της γερμανικής αυτής οφειλής που είχε την μορφή διακρατικής δανειακής σύμβασης (είχαν πληρωθεί τρεις δόσεις του αναγκαστικού δανείου). Η μέχρι τώρα άρνηση των μεταπολεμικών γερμανικών κυβερνήσεων να εξοφλήσουν αυτό το χρέος, με αποτέλεσμα ελλείψει των κεφαλαίων που χάσαμε κατά την κατοχική περίοδο να οδηγηθούμε σ’ αυτήν την κατάσταση, μας προκαλεί μια θλιβερή σκέψη. Μήπως το χιτλερικό καθεστώς ήταν εντιμότερο το 1942 όταν υποσχόταν να εξοφλήσει τα χρέη του προς την Ελλάδα από το δικό σας καθεστώς που αρνείται ακόμη και το 2012 να τα καταβάλλει;

Μήπως είναι η ώρα να παραμερίσετε τα οποιαδήποτε οικογενειακά συμπλέγματα σας, και να επιστρέψετε τα χρήματα που άρπαξε η Γερμανία τότε, το 1942; Μην αγνοείτε ότι στις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες τέτοια συμπλέγματα καταλήγουν όλως καταστροφικά.

Κα Μέρκελ μηδένα προ του τέλους μακάριζε ΄λέγαν οι πρόγονοί μας. Η επίθεση στην Ελλάδα, για να σώσει ο Χίτλερ την εικόνα του άξονα που είχε κατεξευτελιστείστα βουνά της ηρωικής Ελλάδας, σας στοίχισε την απώλεια του πολέμου, με αποτέλεσμα ο Στρατηγός Χειμώνας να σας στοιχίσει εκατομμύρια νεκρούς στην αχανή Ρωσία. Όπως τότε, ο προκάτοχός σας Χίτλερ δεν υπολόγισε την δύναμη της αιωνίας Ελλάδας, έτσι και σεις σήμερα επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος. Αγνοείτε την Ιστορία του τόπου που προσωρινά έχετε κατακτήσει οικονομικά μέσω εκμαυλισμών αυτών που οι Έλληνες οι μονίμως αγαθοί έστειλαν να μας κυβερνήσουν. Εξαιρώ τον εαυτό μου από την επιλογή τους γιατί εγώ προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, και γνωρίζω πότε οι σημερινοί τυχάρπαστοι πολιτικοί ψεύδονται ή δεν ψεύδονται.

Εδώ και 71 χρόνια ο Γεώργιος Βλάχος την κόρη του οποίου γνώρισα ως Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, μετά το τέλος του πολέμου που στοίχισε στην Ελλάδα τεράστιες καταστροφές, αλλά και στον Χίτλερ την αποτυχία του σχεδίου Μπαρμπαρόσα, που προς στιγμήν σκέφθηκε να επιβληθεί της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Δυστυχώς δεν πρόσεξε τα όσα του έγραψε ο Γεώργιος Βλάχος στην ανοιχτή επιστολή του, και τελικά την πάτησε, με αποτέλεσμα να θέσει ο ίδιος το τέρμα της ζωής του και της Εύας Μπράουν που υπήρξε σύντροφός του.

Δυστυχώς, ο προκάτοχός σας Χίτλερ δεν έλαβε σοβαρώς υπ’ όψιν την επιστολή του Γ.Βλάχου και το πλήρωσε ακριβά η Γερμανία. Σείς βρεθήκατε στην ανατολική Γερμανία κάτω από την Σοβιετική Μπότα των Σταλινικών. Και όμως, επιβιώσατε και σήμερα εκδικείσθε την Ελλάδα όπως κάνατε με την Σερβία, διαμελίζοντας την. Είμαι υποχρεωμένη να σας πω, πως στην Ελλάδα θα σπάσετε τα μούτρα σας. Εδώ σ’ αυτόν τον παγκόσμιο πνευματικό τόπο στα μάρμαρα του, κακή σκουριά δεν πιάνει. Και η σκουριά είστε εσείς, και τα ντόπια τσιράκια σας που τα έχετε λαδωμένα με πολλά μάρκα.

Πάντως ένα είναι σίγουρο πως δεν θα απαντήσετε στον κ. Κούκουνα, αλλά δεν περιμένω κι εγώ τίποτα πέραν, της σιωπής σας.

Αυτά και η λευτεριά μας είναι προ των πυλών κ. Μέρκελ.

Το άρθρο ήταν της δημοσιογράφου: Χαριτίνης Καλαμπόκη

OLYMPIA

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΛΑΦΟΣ: ΤΟ 72% ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΓΕΡΜΑΝΑΡΕΩΝ.

 


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΕΛ Ή ΣΥΡΙΖΑ!
Τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκει σύμφωνη η σκληρή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έναντι των πιστωτών της χώρας.
Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει με τους εταίρους της η ελληνική κυβέρνηση, έναντι 22,5% που διαφωνούν.
Την ίδια ώρα, το 75% των πολιτών, που πήραν μέρος στην έρευνα, πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, με μόλις το 19,5% να εκφράζει τις αμφιβολίες του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, το γεγονός ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης και πολιτών που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

olympia.gr

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Οι Γερμαναράδες έχουν σχέδιο αφανισμού της Ελλάδας...

Από το βράδυ της Τετάρτης (4/2/2015) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο αφανισμού της Ελλάδας, αν δεν υποκύψει τυφλά στις εντολές του Βερολίνου, το οποίο είναι -χωρίς την παραμικρή αλλαγή- συνέχιση του προγράμματος λιτότητας που έχει επιβληθεί από την τρόικα.
Αυτό σημαίνει άμεση επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, εντός του Σαββατοκύριακου, έλεγχος αν εφαρμόζονται ή όχι οι όροι του μνημονίου, αξιολόγηση και υπαγωγή σε νέο μνημόνιο από 1η Μαρτίου, για να αρχίσει η αποστολή χρημάτων προς την Ελλάδα για τις δανειακές της υποχρεώσεις, που είναι για το 2015 περίπου 24 δισ. ευρώ.
Μέρκελ και Σόιμπλε τελικά πέρασαν την άποψή τους περί άτεγκτης αντιμετώπισης της Ελλάδας τις αμέσως επόμενες μέρες και σκληρή τιμωρία της με στραγγαλισμό της οικονομίας της, γεγονός που θα εμφανιστεί πλήρως στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου. Εκεί η Ελλάδα θα
...

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Τεραστια ξεφτίλα με το ψεύτικο πτυχίο του Ντάισελμπλουμ!!!! Το Πανεπιστήμιο τον υποχρεώνει να το αφαιρέσει από τη σελίδα του βιογραφικού του!!!



Ο εκβιαστής με το πλαστό πτυχίο.

Τέτοιοι είναι οι τύποι που έρχονται εδώ με σηκωμένο δάχτυλο, υφάκι και απειλές....

Ένα πτυχίο που δεν πήρε ποτέ, φέρεται να έχει περιλάβει στις… περγαμηνές που συνοδεύουν το βιογραφικό του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το University College Cork ανακοίνωσε δημόσια ότι ουδέποτε ο επικεφαλής του Eurogroup απέκτησε πτυχίο του!

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, στο επίσημο βιογραφικό του, που δημοσιοποιήθηκε όταν ανέλαβε υπουργός, ανέφερε ότι κατείχε ΜΑ (Master Of Arts) από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Όπως ανακοίνωσε όμως το UCC, σύμφωνα με τον ιρλανδικό «Independent», ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ απλώς φοίτησε για κάποιους μήνες στο ίδρυμα αλλά ουδέποτε απέκτησε τίτλο.
Τα ολλανδικά αλλά και διεθνή μίντια ανέδειξαν σε μεγάλο το θέμα του ανύπαρκτου πτυχίου που ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης στο βιογραφικό του.

Το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών πάντως επιμένει ότι δεν υπήρχε πρόθεση "παραπληροφόρησης του κοινού για το ακαδημαϊκό υπόβαθρο" του κ. Ντάισελμπλουμ αλλά πρόκειται καθαρά περί... λάθους.

Πηγή πληροφοριών: news.gr και olympia.gr