Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας για αποτελέσματα διαπραγμάτευσης: Σε 24 ώρες, 30% ελάφρυνση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα απέκτησε φωνή στην Ευρώπη!

 


Με καθαρές θέσεις προσήλθε η ελληνική αντιπροσωπεία στις διαβουλεύσεις, έκανε ένα θετικό βήμα στη διαπραγμάτευση και οι τεχνικές επιτροπές από το πρωί της Παρασκευής 13/2/2015 πιάνουν δουλειά, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
Τα θέματα της Ουκρανίας και της τρομοκρατίας ήταν αυτά που απασχόλησαν στη μερίδα του λέοντος τις συζητήσεις των ηγετών της ΕΕ. Αναφορικά με τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα τη στήριξε, καθώς δίνει μια ευκαιρία στην ειρήνη. Όσο για το θέμα της τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εξετάστηκαν μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου στις αιτίες του, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την υπομονή σας. Χθες και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση είχε την πρώτη της παρουσία σε δύο κορυφαίους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απασχόλησαν θέματα τρομοκρατίας και κυρίως η κρίση στην Ουκρανία» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και στη συνέχεια έκανε αναλυτική ενημέρωση για το ελληνικό ζήτημα. «Συζητήσαμε για την ΟΝΕ, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε τη δήλωσή του και τη συμφωνία που είχαμε το πρωί. Μια δήλωση – βήμα προς θετική κατεύθυνση, για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με εποικοδομητική διάθεση για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση. Τις τελευταίες ώρες διακινήθηκαν σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση οι η κυβέρνηση δεν αποδεχόταν, δεν υπέγραφε την παράταση και ολοκλήρωση του μνημονίου. Σε περίπτωση, όπως και έγινε, δεν δεχόμασταν τη χθεσινοβραδινή πρόταση για κοινό ανακοινωθέν Eurogroup. Δεν τα υπογράψαμε και καμία καταστροφή δεν ήρθε όπως αντιλαμβάνεστε. Η μετάβαση από μνημόνιο στο νέο πρόγραμμα είναι το μοναδικό ουσιαστικό αντικείμενο διαβουλεύσεων. Η Ελλάδα προσέρχεται με καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται, διεκδικεί και πείθει. Δεν εκβιάζει, δεν εκβιάζεται. να διαβεβαιώσω ότι έγινε σημαντικό βήμα στη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται τις επόμενες μέρες. Οι τεχνικές θέσεις πιάνουν από αύριο δουλειά, είμαι βέβαιος ότι οι διαβουλεύσεις θα διευκολύνουν τις εργασίες του Eurogroup».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ζήτησε από τους εταίρους της Ελλάδας να την αντιμετωπίσουν ως μια κανονική χώρα για να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. «Εγινε μια συζήτηση σε πνεύμα κατανόησης, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup της Δευτέρας. Κάναμε σημαντικά βήματα. Δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά ένα σημαντικό μέρος. Αποδείξαμε ότι η Ε.Ε. είναι ένα πεδίο συγκρούσεων και εκβιασμών, αλλά στο τέλος επικρατεί ο συμβιβασμός για να βρεθούν λύσεις, όταν αυτό είναι προς όφελος όλων των πλευρών. Θα υπάρξει ουσιαστικό περιεχόμενο στις διαπραγματεύσεις, όμως αποδείχτηκε ότι κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ρήξεις για να επιβεβαιώσει εμμονές ή να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες. Το κοινό συμφέρον όλων είναι υπεράνω τέτοιων σκοπιμοτήτων. θα είμαστε εδώ για να δούμε το ουσιαστικό περιεχόμενο της διαβούλευσης και την κατάληξή τους» τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός.
«Ορισμένες μεταρρυθμίσειςς ήταν φύλλο συκής. Ποτέ δεν τέθηκε προαπαιτούμενη μεταρρύθμιση για το κτηματολόγιο. Ξεχάστε το μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε. Ούτε μνημόνιο υπάρχει, ούτε τρόικα υπάρχει. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που εισηγήθηκαν αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν, θέλουμε να τις υλοποιήσουμε. Κυρίως, όμως θέλουμε να προτάξουμε τις μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση αισθήματος δικαίου στη χώρα, αφού τα βάρη έπεσαν στους μικρομεσαίους, ενώ πολλοί με μεγάλα εισοδήματα δεν πλήρωσαν, γιατί μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό κράτος. Και παράλληλα με αυτό τον τρόπο να εκοινομήσουμε και πόρους για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Θα έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση των εταίρων μας νομίζω για την αποκατάσταση αυτών των ζημιών».
«Από το βράδυ της εκλογικής μας νίκης εξήγησα ότι έπρεπε να τηρηθεί η αρχηγή του σεβασμού στη δημοκρατία και το αποτέλεσμα των εκλογών και η αρχή του σεβασμού στους κανόνες. Είπε ότι ακόμα και αν διαφωνούμε με τους κανονισμούς, είμαστε υποχρεωμένοι να τους δεχτούμε. Αυτός είναι ο κρίσιμος συμβιβασμός, της τήρησης των δύο συνδυασμών, της δημοκρατίας και τήρησης των κανόνων» τόνισε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για το αν τίθεται ακόμα θέμα επέκτασης του υπάρχοντος προγράμματος.
«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, διαμορφώνει συμμαχίες, έχει φωνή, έχει υπόσταση, έχει πρόταση και αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τις 25 Γενάρη» απάντησε στο ερώτημα για το αν υποστηρίχθηκαν οι θέσεις της χώρας μας και από άλλους εταίρους.
«Μόνη μας δύναμη η εμπιστοσύνη του κόσμου»
Ο Αλέξης Τσίπρας για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας για ένα πρόγραμμα – γέφυρα. «Συζητάμε για ένα πρόγραμμα γέφυρα που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους εταίρους μας σε ένα εξάμηνο για την ανάπτυξη, την έξοδο από την κρίση. Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις για μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και ρύθμιση για την απομείωση του χρέους. Οποιον όρο και αν χρησιμοποιήσει κανείς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση με τη διαρκή υποχρέωση να έχει τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, να πληρώνει ένα χρέος που συνεχώς επεκτείνεται. Η μόνη μας δύναμη είναι η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Αισθανόμαστε ότι την έχουμε με το παραπάνω. Αποτυπώνεται στις εκδηλώσεις συμπαράστασης, κάτι που δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας. Πριν από πέντε χρόνια ο κόσμος ήταν στους δρόμους για να καταδικάσει κυβερνητικές επιλογές και είχαμε και επεισόδια έξω από τη Βουλή. Σήμερα έχουμε περάσει σε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Τον κόσμο να διαδηλώνει για να ενισχύσει την κυβέρνησή του και όχι με διάθεση για επεισόδια, αλλά με φιλοευρωπαϊκή διάθεση. Θα έχουμε πάντοτε την έγκριση του λαού στο μυαλό μας, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα τώρα για το αν την έχουμε».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του λειτουργεί συνολικά απαντώντας σε ερώτηση για το αν παρενέβη τηλεφωνικά για να προκύψει το «όχι» στο σχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup: «Ημουν διαρκώς σε ενημέρωση και την απόφαση τη λάβαμε συνολικά. Δεν ισχύει η πληροφορία ότι είχαμε διαφωνίες, ήταν κοινή η απόφαση και είχαμε και οι τρεις την ίδια στάση». Χαρακτήρισε, μάλιστα, άρτια την παρουσίαση της πρότασης από τον κ. Βαρουφάκη και επιτέθηκε προς όλους εκείνους που εκφράζουν αντιδράσεις λέγοντας: «Δεν ερχόμαστε ως μαθητές στη διαπραγμάτευση, έχουμε προτάσεις και ακούμε προτάσεις».
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/555530/tsipras-xexaste-to-mnimonio-xexaste-tin-troika#ixzz3RZdpHLRj

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ-Θερίζει ο καρκίνος : Η ένοχη σιωπή για το τεράστιο έγκλημα

 

ΦΟΥΚΤην ίδια ώρα που ιδιώτες ερευνητές, όπως η Chieko Shiina της Fukushima Collaborateive Clinic μιλούν για έκρηξη των ποσοστών του καρκίνου του θυρεοειδούς στα παιδιά

καθώς και για επιδημία λευχαιμίας, καρδιακών προσβολών και άλλων προβλημάτων υγείας, η ιαπωνική κυβέρνηση και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να σιωπούν για τις τραγικές συνέπειες του δυστυχήματος στο σταθμό της Φουκουσίμα.

Τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου έχουν σημειώσει αύξηση σχεδόν 6000% σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στον κατεστραμμένο αντιδραστήρα.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της Φουκουσίμα δεν μπορούν καν να χρησιμοποιήσουν τις σόμπες αερίου μέσα στα σπίτια τους γιατί θα είναι σαν να καίνε ραδιενεργά καύσιμα μέσα στο σπίτι τους.

Μία νορβηγική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στα τέλη του 2014, αποκάλυψε ότι το πυρηνικό δυστύχημα στο σταθμό Φουκουσίμα απελευθέρωσε πολύ περισσότερη ραδιενέργεια από ό,τι το Τσερνόμπιλ, παρά τις διαψεύσεις των ιαπωνικών αρχών και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Παρόλα αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραμένουν ατάραχα και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα.

Στόχος τους είναι να εξαφανιστεί το περιστατικό από τη συνείδηση των ανθρώπων όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: olympia.gr

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΕΣΕ ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 Πλήρης διαφωνία Ομπάμα – Μέρκελ για την ΕΛλάδα!

 

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Εκ διαμέτρου αντίθετες, χωρίς να δείχνουν και διάθεση να συμφωνήσουν, είναι οι θέσεις του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και της Ανγκελας Μέρκελ για την ελληνική κρίση χρέους. Φαίνεται ότι το μόνο που επιτεύχθηκε στη συνάντηση των δύο ηγετών, στο Λευκό Οίκο, είναι η συμφωνία εκ μέρους της Γερμανίδας Καγκελαρίου να μελετήσει το έγγραφο που θα παραδώσει την Τετάρτη στο Eurogroup ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο Αμερικανός ηγέτης, πιστός στην αρχή ότι η λιτότητα είναι καταστροφική για τους λαούς, πρόλαβε την κ. Μέρκελ και ανακοίνωσε με «επιθετικό» τρόπο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου –και μάλιστα στην εισαγωγική του ομιλία- ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Καγκελαρίου από την οποία αναμένει να ακούσει τα νεώτερα για την κρίση, η όποια, όπως υπενθύμισε, επηρεάζει και την αμερικανική οικονομία:
“Στο γεύμα εργασίας», είπε, «θα εστιαστούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Προσβλέπω να ακούσω από την Καγκελάριο την εκτίμησή της για το πως η ΕΕ και το ΔΝΤ μπορούν να εργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση για τις προϋποθέσεις, ώστε να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανάπτυξη», υπογράμμισε, «είναι καθοριστική και για την Ευρώπη και για τις ΗΠΑ”.
Στην εισαγωγική της ομιλία, η κ. Μέρκελ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην Ελλάδα, κάτι που προκάλεσε κακή εντύπωση, και λόγω της αναφοράς του Προέδρου Ομπάμα, αλλά και επειδή η ελληνική κρίση παραμένει πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί, αλλά δεν έδειξε κανένα σημάδι κάμψης από τις προηγούμενες σκληρές θέσεις της.
Αφού τόνισε ότι από το 2010 η Γερμανία στοχεύει πάντα στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, η κ. Μέρκελ είπε τα εξής:
“Την Τετάρτη θα υπάρχει μία συνεδρίαση του Eurogroup κι αυτό που έχει σημασία είναι τι θα παρουσιάσει η Ελλάδα στο τραπέζι σ’ αυτή τη συνεδρίαση, ή ίσως λίγες μέρες αργότερα»
“Εχω επανειλημμένα δηλώσει”, είπε η Καγκελάριος, «ότι οι βασικοί κανόνες παραμένουν οι ίδιοι. Καταβάλλεις τις δικές σου προσπάθειες κι από την άλλη εμείς επιδεικνύουμε αλληλεγγύη. Είναι εκ των ων ουκ άνευ. Οι τρεις θεσμοί που απαρτίζουν την τρόικα έχουν συμφωνήσει σε προγράμματα κι αυτά είναι η βάση των συζητήσεων που έχουμε. Λέω λοιπόν, πως αναμένω από την Ελλάδα να προσέλθει με βιώσιμη πρόταση. και θα τη συζητήσουμε”.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε σε Γερμανούς δημοσιογράφους, η κ. Μέρκελ παραμένει στη σκληρή γραμμή του Προγράμματος της Τρόικας.
Στην εισαγωγική της τοποθέτηση μίλησε για την Ευρωζώνη λέγοντας ότι «έχουμε επιτύχει αρκετά», και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, ειδικά όσον αφορά την ανάπτυξη». Ανέφερε ως παραδείγματα (επιστροοφής στην ανάπτυξη» την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία», οι οποίες προχώρησαν μετά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως υποστήριξε.
Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Οβαλ Οφις, οι δύο ηγέτες επέλεξαν να ασχοληθούν με το πρόβλημα της Ουκρανίας, της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους και του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Στο θέμα της Ουκρανίας οι διαφορές τους είναι εμφανείς. Η κ. Μέρκελ απορρίπτει κάθε ιδέα εξοπλισμού των Ουκρανών και ο κ. Ομπάμα επιμένει ότι πρέπει να αποσταλούν όπλα και πυρομαχικά για να αντιμετωπιστεί η ρωσική επιθετικότητα.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διαφωνούν για τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Οι δύο ηγέτες που συμφώνησαν να συζητήσουν το “ελληνικό πρόβλημα” στη διάρκεια του γεύματος, που διεξάγεται αυτή τη στιγμή, δεν έχουν ίδια θέση για το θέμα και φαίνεται ότι δεν προτίθενται και να την αλλάξουν.
Παρά τις αμερικανικές πιέσεις η κ. Μέρκελ πιστεύει ότι το Πρόγραμμα, ως έχει τώρα, είναι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει στη χώρα μας. Θα περιμένει, όμως, για να δώσει την τελική της θέση μόλις διαβάσει την πρόταση που θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο κ. Βαρουφάκης.

http://mignatiou.com/2015/02/i-merkel-allaxe-tin-atzenta-tou-ompama-olo-to-varos-stin-oukrania/

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επανεξέτασης της Λίστας Λαγκάρντ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να ρίξει άπλετο φως σε μια από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής, που ως αποτέλεσμα είχε το ελληνικό κράτος να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του.
Το Newsbomb.gr συνεχίζει τις αποκαλύψεις και φέρνει στο προσκήνιο λεπτομέρειες που θα συζητηθούν, καθώς από τα... έγγραφα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών απουσιάζουν συνολικά 96 ονόματα «εκλεκτών», προφανώς, των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η αρχική λίστα που εστάλη από τις γαλλικές αρχές περιελάμβανε 2154 ονόματα, ενώ σε αυτή που τελικά... εμφανίστηκε στις ελληνικές αρχές αναγράφονταν 2058 ονόματα.
Συνολικά έχουν... εξαφανιστεί 96 ονόματα Ελλήνων καταθετών από την πρωτότυπη λίστα, ενώ το σκάνδαλο αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, επτά από τα 2058 ονόματα που σήμερα εξακολουθούν να εμφανίζονται στην παραποιημένη λίστα δεν είναι πραγματικά.
Εκείνοι που προχώρησαν στη διαγραφή ονομάτων, επέλεξαν και τη μέθοδο της αλλαγής ονομάτων, αντικαθιστώντας πανίσχυρους επιχειρηματίες της Ελλάδας με άλλους Έλληνες πολίτες, που εμφανίζονταν να μην είχαν ιδιαίτερη σχέση με τις