Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Παιδιά χορεύουν για τα παιδιά: Mια κίνηση αγάπης για τα παιδιά με νοητική στέρηση


theotokos people96 3

(Αναδημοσίευση από το περιοδικό People)

Από την Χριστίνα Λάσκαρη
Οι καλλιτέχνες συνηθίζουν να λένε πως το δυσκολότερο κοινό είναι τα παιδιά. Είναι ένα κοινό ειλικρινές και αυθόρμητο που δεν φιλτράρει σκέψεις και αντιδράσεις. Ο βαθμός δυσκολίας πολλαπλασιάζεται όταν αυτά είναι παιδιά με νοητική στέρηση, που δεν ακολουθούν στην έκφραση τους συμβάσεις και καθωσπρέπει νόρμες.
Στις 26 Απριλίου η σχολή χορού της Ελένης Κάκκαβα παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση «Πινόκιο, από αγκάθι βγαίνει ρόδο» στο Ίδρυμα Θεοτόκος για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Μια παράσταση φτιαγμένη από παιδιά για παιδιά.
«Ήταν μια δική μου ανάγκη ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνιδα να προσφέρω κάπου. Και όλο αυτό που ένιωθα ήθελα σαν εκπαιδευτικός να το μοιραστώ με τους μαθητές μου, ώστε και εκείνοι να νιώσουν αυτό το συναίσθημα», λέει η Ελένη Κάκκαβα, για χρόνια χορεύτρια στην Λυρική Σκηνή, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία διευθύνει τη δική της σχολή χορού σύμφωνα με το αγγλικό σύστημα της Royal Academy of Dancing.
Όταν επικοινώνησε αυτή την επιθυμίας της, μια από τις μητέρες των μαθητών της και εκπαιδευτικός στο Ίδρυμα Θεοτόκος της μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο του Ιδρύματος.
«Η Θεοτόκος» είναι δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με κοινωφελή χαρακτήρα που από το 1963, έχει εξυπηρετήσει και προσφέρει ειδικά προγράμματα σε πάνω από 4.000 παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Παρέχει ειδική αγωγή, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε 400 περίπου παιδιά και νέους, ετησίως, ηλικίας 3 έως 35 ετών, σε μια έκταση 51 στρεμμάτων αποτελεί πρότυπο προνοϊακό κέντρο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Στις μονάδες του λειτουργούν ποιοτικά προγράμματα από μια διεπιστημονική ομάδα που περιλαμβάνει από ψυχολόγους και παιδοψυχίατρο μέχρι εργοθεραπευτές, λογοπεδικούς και Art therapy. Η Θεοτόκος παρέχει διάγνωση και στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους. Διαθέτει προγράμματα για παιδιά 2,5 – 5 ετών τα οποία παρουσιάζουν δυσκολίες σε διάφορους τομείς της ανάπτυξης, ώστε να υποστηριχτούν έγκαιρα και να ενταχθούν με επιτυχία στο νηπιαγωγείο και στην Α’ Δημοτικού. Αντίστοιχο πρόγραμμα λειτουργεί για εφήβους από 14 έως 20 ετών με σκοπό την προετοιμασία τους για ένταξη σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και η σφαιρική βελτίωση της λειτουργικότητάς τους. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στα επαγγελματικά εργαστήρια για νέους από 20 έως 32 ετών, που έχουν διάρκεια εκπαίδευσης τουλάχιστον 3 έτη. Σκοπός τους η κοινωνική και επαγγελματική εκπαίδευση των νέων με νοητική υστέρηση, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια αυτόνομη και αξιοπρεπή ζωή.
theotokos people96 2
«Είναι εντυπωσιακές οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, αλλά και η δουλειά που γίνεται», σχολιάζει η κ. Κάκκαβα που επισκέφτηκε την Θεοτόκο «τα παιδιά και οι νέοι εκεί προετοιμάζονται ώστε αύριο να μπορούν να είναι αυτόνομοι και είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα που έχουν να επιδείξουν». ;Hδη 185 απόφοιτοι εργάζονται σε διάφορους κλάδους.
Ο «Πινόκιο» και τα διδάγματα του είναι μια παράσταση αποκλειστικά για αυτά τα παιδιά. «Η παράσταση δεν έχει είσοδο ή εισιτήριο, είναι μια παράσταση χαράς και προσφοράς των δικών μου παιδιών προς στα παιδιά του Ιδρύματος», λέει η κ. Κάκκαβα και συνεχίζει «Προηγήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση με τα παιδιά της σχολής για το αν και τι γνωρίζουν για τα άτομα με νοητική στέρηση. Σχεδόν, όλα ήταν ενημερωμένα από τις οικογένειες τους κι αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο ώστε τα παιδιά να εκπαιδεύονται να έχουν ευαίσθητες απέναντι σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες». Ο «Πινόκιο, από αγκάθι βγαίνει ρόδο», λοιπόν, είναι μια παράσταση με αμφίδρομα πλεονεκτήματα και για τις δύο μεριές. «Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα για την παράσταση στο Ίδρυμα και ξέρετε δεν είναι η πρώτη φορά που χορεύουν. Τα παιδιά με νοητική στέρηση είναι ένα διαφορετικό κοινό, ένα ειλικρινές κοινό. Βλέπεις την αθωότητα και την αγνότητα στα μάτια τους. Δεν έχουν δεύτερες σκέψεις και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε τέτοια παιδιά είναι πάρα πολύ τυχεροί». Όμως και η ίδια έχει σχέση ζωής με τους μαθητές της. «Τα μεγάλα μου παιδιά είναι 15 με 17 ετών και είναι μαθητές μου από τριών ετών. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά λοιπόν. Το μπαλέτο και ο χορός είναι τρόπος ζωής για εμένα κι αυτό προσπαθώ να περάσω και στους μαθητές μου».
Ο ενθουσιασμός που επικρατεί στη σχολή χορού της Ελένης Κάκκαβα θα μεταφερθεί σε λίγες μέρες στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοτόκος.

Οταν η DW «ανησυχεί» τότε η Κυβέρνηση κάνει σωστά την δουλεία της! Πέρασε -ευτυχώς- η εποχή που οι Γερμαναράδες βράβευαν τον ΓΑΠ!!!

 

newego_LARGE_t_1101_54457119 Οι εποχές που οι γερμανοί βράβευαν τον ΓΑΠ με «τεθριπους» και χτυπούσαν φιλικά στην πλάτη τον Σαμαρα (χωρίς βραβείο τον κακομοίρη) τελειωσαν. Τώρα μιλάει η Διπλωματία.

DW: Η επίσκεψη δημιούργησε «αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα»

Το θέμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα κυριαρχεί στα γερμανικά ΜΜΕ, με πληθώρα ρεπορτάζ και αναλύσεων.


Η Ρεμπέκα Χαρμς, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των ευρωπαίων Πρασίνων, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, παραχωρώντας συνέντευξη στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτι ότι η επίσκεψη αυτή δεν θα μπορούσε να είχε γίνει σε καλύτερη χρονική στιγμή δηλώνει:

«Πιστεύω πως κάθε επίσκεψη ευρωπαίου ηγέτη, ο οποίος είναι θετικά προδιατεθειμένος απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν και στην κυβέρνησή του είναι καλοδεχούμενη. Δεν πιστεύω όμως ότι η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερη, αν εξαιρέσει κανείς ότι ήταν μια μέρα πριν από την καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ».

Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού συνοδεύθηκε ωστόσο με πολύ αρνητικά σχόλια και σενάρια περί διαρραγής του ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στη Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος που οφείλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του και έχει και τη δική του εξωτερική πολιτική.

Η άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις ξενίζει

Στην ερώτηση γιατί είναι τόσο κακό τελικά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μόσχα, η Ρεμπέκα Χαρμς απαντά ότι «δεν είναι κακό ότι ένας Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Μόσχα, αλλά το θέμα είναι με ποιο σκοπό, όπως επίσης και ο χρόνος που γίνεται αυτό το ταξίδι.

Και αυτά είναι τα θέματα τα οποία δικαίως προκαλούν τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και θέτουν αμφιβολίες για το ταξίδι.

Κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος των Ελλήνων -των οποίων την επιθυμία για αλληλεγγύη πάντα υποστήριζα- και της ελληνικής κυβέρνησης να στέλνουν ένα μήνυμα ότι στρέφονται περισσότερο προς τη Μόσχα από ό,τι στις Βρυξέλλες.

Χθες δεν συμφωνήθηκε κάτι σκληρό εάν δει κανείς τις δημόσιες δηλώσεις, αλλά η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Τσίπρας με την επίσκεψη του είναι καθαρά φιλορωσική και καθαρά αντιευρωπαϊκή».

Τέλος, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δηλώνει καθησυχασμένος και ανακουφισμένος μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν η Ρεμπέκα Χαρμς επισήμανε:

«Μπορώ να καταλάβω ότι πολλές φορές για διπλωματικούς λόγους μπορεί κανείς να κάνει παρόμοιες δηλώσεις, ωστόσο είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για ανακούφιση. Αλλά όταν διαβάζω ότι θα γίνει ένα έτος φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και όταν μιλάει κανείς για άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις, τότε δεν καταλαβαίνω τίποτα».

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Η ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.

Οχι άλλα παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια - Διώξτε τώρα την εμμονική γιαγιά και να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Η κατάσταση με τους εισβολείς κλιμακώνεται επικίνδυνα, και νομίζουμε πως οι άθλιες εμφανίσεις της εμμονικής γιαγιάς, ξεπέρασαν ήδη κατά πολύ τα όρια της γραφικότητας, και έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται επικίνδυνες εθνικά...

Menelaos Myrillas / SOOC


Σε συνέντευξή της μάλιστα στην Εφημερίδα των Συντακτών, η κ. Χριστοδουλοπούλου δε διστάζει να ισχυρίζεται πως πρόκειται για πρόσφυγες και όχι μετανάστες, και σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να επινοήσει (sic) λύσεις που θα ανταποκρίνονται σε έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Καταλήξαμε - αποκαλύπτει - ότι πρέπει να ζητήσουμε από την περιφέρεια, τους δήμους και τον στρατό ελεύθερους ανοιχτούς χώρους, όπου...
θα εγκαταστήσουμε σκηνές και θα φιλοξενούνται άνθρωποι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ώστε να μην στοιβάζονται στα λιμεναρχεία και στα αστυνομικά τμήματα, αναφέρει η κ. Χριστοδουλοπούλου. (Πιθανότατα ονειρεύεται ακόμη και έκτακτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων σε όλη την παραμεθόριο, αποκλειστικά και μόνο γι αυτή τη χρήση).

Το θράσος μάλιστα της ανεκδιήγητης είναι απύθμενο, αφού δε διστάζει να καταφύγει και στον εξής απαράδεκτο όσο και προκλητικό συλλογισμό: "Κοιτάξτε, στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα" Αυτό ακριβώς απάντησε στην ερώτηση τι θα απαντούσε όσους ισχυρίζονται πως στην Ελλάδα δε χωράνε άλλοι πρόσφυγες. Και αυτή η κυρία, είναι υπουργός του Ελληνικού κράτους και πληρώνεται από τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών...

Αυτή η αθλιότητα κύριοι πρέπει να σταματήσει εδώ. Αυτή τη στιγμή δεν παίζετε με τις ιδεοληπτικές σας εμμονές, ούτε με τα βίτσια της κάθε καρακατακαημένης, αλλά με την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας. Συνειδητοποιήστε το και αφήστε τις αηδίες και τις εμμονικές αθλιότητες τώρα.

Όσο η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ο συγκυβερνήτης με την ασθενή μνήμη, επιμένουν να κρατούν στη θέση της και να μην αποκαθηλώνουν άμεσα αυτή την αρρωστημένη και εμμονική καρικατούρα, καθίστανται εκ των πραγμάτων συνολικά συνυπεύθυνοι για ότι πρόκειται ν ακολουθήσει...

Ιδιαίτερα ο ...συγκυβερνήτης κ. Καμμένος, δεν είναι δυνατόν να θέτει ευθέως και στις πραγματικές του διαστάσεις το ζήτημα του δεδομένου πλέον κινδύνου από την ανεξέλεγκτη εισβολή τζιχαντιστών στην Ελλάδα, και την ίδια στιγμή να μην ασκεί βέτο για την οργανωμένη πλέον κατάληψη των νησιών μας από ορδές ισλαμιστών, όπως και για την παραμονή αυτής της αρρωστημένης εμμονικής καρικατούρας σ αυτό το ευαίσθητο κυβερνητικό πόστο.

Οι ρυθμοί πλέον της οργανωμένης και απόλυτα χορογραφημένης εισβολής τείνουν να καταστούν ανεξέλεγκτοι. Θεωρούμε - και ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούμε - ότι κάθε προσπάθεια ελέγχου και ανακοπής του φαινομένου θα πυροδοτήσει μια επικίνδυνη βόμβα και οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Το πολιτικό σύστημα πλέον δε δικαιούται να σιωπά, και κανείς δε μπορεί πια να στρουθοκαμηλίζει κρυπτόμενος πίσω από ψευτοουμανιστικά και ψευτοδιεθνιστικά ιδεολογήματα.

Νομίζουμε ότι η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η μεταστροφή της κυρίαρχης πολιτικής απέναντι στο πρόβλημα της στρατηγικά οργανωμένης λαθροεισβολής, πρέπει να είναι άμεση και δραστική.

Το φαινόμενο που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, δεν είναι απλά προσφυγιά, δεν είναι καν απλά ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση. Η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με απόλυτα χορογραφημένη ισλαμική εισβολή, και κάθε ολιγωρία απέναντι σ αυτή την κατάσταση, θα αποβεί οδυνηρή στο άμεσο μέλλον.

ΠΗΓΗ:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 7000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εκτ

Έρευνα του Κέντρου Διεθνούς Διακυβέρνησης και Καινοτομίας (CIGI) που παρουσιάζει το Bussiness Insider ο προκάτοχος του Μάριο Ντράγκι “τίναξε στον αέρα” το σχέδιο για κούρεμα του ελληνικού χρέους που πρότεινε το ΔΝΤ το 2010 και οδήγησε την Ελλάδα στο “ναυάγιο” του Καστελόριζου. Διαβάστε όλη την έρευνα του Πολ Μπλουστάιν και του CIGI

Το παρασκήνιο της απόφασης του πρώην προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, να απορρίψει το 2010 το σχέδιο του ΔΝΤ για δραστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, επιλέγοντας να σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, γεγονός που οδήγησε στην υπαγωγή της χώρας στο πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Διεθνούς Διακυβέρνησης και Καινοτομίας (CIGI) που βγάζει σήμερα στο φως το Bussiness Insider, την άνοιξη του 2010 και λίγο πριν και την υπογραφή του Μνημονίου, το ΔΝΤ έστειλε μυστικά απεσταλμένους στο Παρίσι και τη Φραγκφούρτη για να συζητήσουν σχέδιο δραστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας της έρευνας του CIGI Πολ Μπλουστάιν, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση φοβούμενος για τις ζημιές που θα είχαν οι τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας οι οποίες ήταν τότε «φορτωμένες» με ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Ο Πολ Μπλουστάιν επικαλείται τη μαρτυρία στελέχους της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα το οποίο ο πρόεδρος της ΕΚT φώναζε “Είμαστε μια οικονομική και νομισματική ένωση και δεν μπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους». «Ούρλιαζε», λέει το ίδιο στέλεχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το CIGI, η έκθεση των γαλλικών τραπεζών σε ελληνικό κρατικό χρέος έφθανε τότε στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και των γερμανικών στα 35 δισεκατομμύρια. Εάν αποφασιζόταν το κούρεμα και αναγκάζονταν να αναλάβουν τις επακόλουθες ζημιές, η βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος θα δεχόταν ισχυρότατους τριγμούς.

olympia.gr

Ελέγχουν τον Γερούν Ντάισελμπλουμ-μπλιμ-μπλομ για τα χρυσά μπόνους που έδωσε σε στελέχη της ABN Amro

 
 
 
Ζορίζεται αρκετά, όπως όλα δείχνουν, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο  Ντάισλεμπλουμ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τους χειρισμούς του στην κρατική ολλανδική χρηματοπιστωτική ABN Amro Group NV.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ντάισελμπλουμ καλείται να δώσει εξηγήσεις στο ολλανδικό κοινοβούλιο για τις αυξήσεις στους μισθούς που έδωσε σε υψηλόβαθμα στελέχη της ABN Amro, οι οποίες ανάγκασαν την κυβέρνηση να καθυστερήσει την αρχική δημόσια προσφορά της τράπεζας. Η διοίκηση της ABN Amro λέει πως ο Ντάισελμπλουμ τους είχε υποσχεθεί ότι θα στήριζε τις αυξήσεις τους.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι αυξήσεις των μισθών «δεν ήταν σοφείς», ανέφερε ο πρόεδρος της ABN Amro, Rik van Slingelandt, στους βουλευτές στη Χάγη. «Όμως είπε επίσης πως θα τις στηρίξει από νομικής απόψεως».
Βουλευτές της ολλανδικής αντιπολίτευσης εκφράζουν ανησυχίες πως το κράτος θα χάσει δισεκατομμύρια ευρώ από την διάσωση ύψους 22 δισ. ευρώ της τράπεζας.