Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Γ. Καμίνης: "Πλοία φέρνουν εκατοντάδες μετανάστες στην Ομόνοια και στις πλατείες της πόλης"

(agiovasilema: Για να το παραδεχτεί μέχρι και ο Καμίνης, φανταστείτε πόσο τεράστιο είναι το πρόβλημα...Μόνο η κυρία Τασία επιμένει ότι απλά....λιάζονται στις πλατείες της Αθήνας...)
"Αν δεν συνέλθει η Αθήνα απορώ πως θα συνέλθει η χώρα"
Tον κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα των νεοαφιχθέντων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας έκρουσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Mega, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση και μέτρα επίλυσης του.
«Η εικόνα που έχουμε δεν είναι καλή, πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα, πηγαίνουμε πάλι πίσω στο 2012, αρχές 2013. Εγώ κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και εκ μέρους των Αθηναίων πολιτών λέω ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η κατάσταση όλοι οι άνθρωποι που μπαίνουν στη χώρα να κατευθύνονται άναρχα ή μάλλον σχεδιασμένα στην Αθήνα και να αφήνονται στην τύχη τους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμος Αθηναίων. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή η κατάσταση να φάει τα σωθικά της πόλης», τόνισε ο κ. Καμίνης λέγοντας στη συνέχεια:
«Σχεδιασμός πρέπει να υπάρξει, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός τι θα γίνουν, ο δήμος Αθηναίων κρατάει την πόλη τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα της κοινωνικής πρόνοιας όσο μπορεί αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει τι θα κάνει, δεν επιτρέπεται να κατευθύνονται αυτοί οι άνθρωποι με αυτό τον τρόπο στην Αθήνα. Πράγματι έρχονται τα πλοία από τα νησιά και βγάζουν εκατοντάδες ανθρώπων οι οποίοι κατευθύνονται στην Ομόνοια και στις πλατείες της πόλης».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή λόγω του φράκτη στον Έβρο έχουν αρχίσει πια συστηματικά και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να έρχονται στα νησιά».
Επίσης, προανήγγειλε πως μαζί με τους δημάρχους άλλων ευρωπαϊκών πόλεων θα προσφύγουν σε ευρωπαϊκά όργανα, για να υπάρξει «συστηματική ευρωπαϊκή πολιτική για το θέμα».
«Ποιο είναι το σχέδιο της χώρας γι' αυτό; Πως θα το αντιμετωπίσουμε; Εγώ σας πληροφορώ ότι τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, έχω πάρει πρωτοβουλία με τον δήμαρχο της Ρώμης και με την δήμαρχο του Παρισιού και ετοιμάζουμε μια κίνηση προς τα ευρωπαϊκά όργανα, ειδικότερα και προς τον κ. Αβραμόπουλο, έχουμε την τύχη να έχουμε Έλληνα επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση γι' αυτό το θέμα, ούτως ώστε να υπάρξει μια συστηματική ευρωπαϊκή πολιτική. Μιλάμε για το θέμα των επόμενων δεκαετιών. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που εάν δεν λυθεί και συνεχίσουμε πάλι αυτή την κατάσταση να σπρώχνουμε όλους τους ανθρώπους στις μεγάλες πόλεις και ειδικότερα στην Αθήνα, η πρωτεύουσα δεν θα μπορέσει να αναταχθεί και αν η Αθήνα δεν συνέλθει απορώ πως θα συνέλθει η χώρα», επεσήμανε.

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά σε όλους!

Μακάρι το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει το δρόμο της Ελλάδας μας. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους για τις ευχές και αντευχόμαστε Αληθώς Ανέστη και Χρόνια πολλά!


                                     Καλή Λαμπρή!